На Львівщині зареєстровано 8004 переселенців із Криму й Донбасу

13:36 22 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: forbes.ua

Як повідомив співкоординатор громадського об'єднання «Кримська хвиля» Енвер Бекіров, «є низка людей, які з тих чи інших причин не бажають реєструватися як переселенці, або не хочуть афішувати місце свого перебування».

За офіційними даними на Львівщині більше 5 тисяч переселенців з Донбасу. Про це повідомив вчора на зборах переселенців співкоординатор громадського об'єднання «Кримська хвиля» Енвер Бекіров.

«Лише за офіційними даними у Львівській області зареєстровано 8004 особи, які мають статус внутрішніх переселенців, це люди, що переїхали з Криму та Донбасу. З них близько 5 тисяч дорослих і 3 тисячі дітей, – розповів Енвер Бекіров. – При цьому, з Донбасу на Львівщину офіційно переїхало близько 5,5 тисяч людей. Але ми розуміємо, що є низка людей, які з тих чи інших причин не бажають реєструватися як переселенці, або не хочуть афішувати місце свого перебування, тож реальні цифри дуже відрізняються від офіційних. За останні дні намітилась тенденція (очевидно, це пов'язано із прийняттям закону про переселенців), що багато людей, навіть із тих, хто переїхав давно, тепер хочуть зареєструватись». 

У Львівській області є 34 органи соціального захисту населення, куди можна прийти для реєстрації. У самому Львові таких установ шість. 

Повідомляючи про це сьогодні, 22 жовтня, «ngo.donetsk.ua» також нагадує, що, згідно із новим законом, переселенці можуть отримати виплати впродовж 6 місяців, а також на загальних умовах влаштовувати дітей у навчальні заклади за місцем перебування, переоформлювати соціальні виплати на нові аджеси тощо. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів