На Львівщині залишилося чотири справних електронних браслети (оновлено: відео)

09:35 11 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот

Без необхідних для контролю пристроїв, потенційні правопорушники можуть втекти від покарання.

На Львівщині більшість тих, кого підозрюють у скоєнні злочинів і лишають під домашнім арештом, можуть дуже легко втекти від слідства. Адже електронних браслетів, аби стежити за ними, у регіоні майже нема.

Умови домашнього арешту можуть бути різними – одним забороняють залишати місто, іншим – квартиру. Якщо підозрюваний наважиться на порушення режиму, то спрацює сигнал і оперативна група вирушить до нього.

Начальник штабу Національної поліції Львівської області Юрій Гладун розповів: «Але електронних пристроїв для контролю у поліції Львівщини мізерно мало. 2013 року ми отримали 20 екземплярів, тож зараз у нас усього 20 браслетів. Із них у неробочому стані – 16». 

Не обійшлося тут без глави МВС часів Януковича – Віталій Захарченко купив таких браслетів близько тисячі. Усі – наче нові, але дуже старої серії, тож ламаються на кожному кроці.

У підсумку на Львівщині справних залишилося аж чотири, хоч треба щонайменше 60. Без необхідних електронних пристроїв потенційні правопорушники можуть втекти від покарання.

Правоохоронці стверджують, що електронний браслет – не панацея. Та пристрої значно би полегшили їм роботу.

Утім, у керівництва МВС до таких дрібниць руки не доходять. Хоча радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – Зорян Шкіряк – обіцяє «з'ясувати і дати сигнал , щоби на місцевому рівні ці питання були вирішені і щоби браслетів вистачало».

Та чи отримають врешті поліцейські браслети – невідомо. Адже про свою проблему писали у МВС вже кілька разів – востаннє у грудні. Та поки всі їхні листи залишалися без відповіді.

Про це повідомили сьогодні, 10 лютого, на «Телеканалі новин «24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів