На Львівщині зафіксували 515 пожеж сухої рослинності

13:30 16 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації розпочав інформаційну кампанію щодо запобігання випалюванню сухої рослинності.

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації забезпечив для привернення уваги мешканців до цієї проблематики та формування стійкої думки про шкоду, яку завдають такі дії людині і довкіллю вздовж доріг Львівської області, встановлення білбордів «Не підпалюй! Не вбивай життя! Усвідомлюй свою відповідальність!». Екологи нагадують, що неконтрольовані підпали стерні, сухостою, трави та листя – найчастіша причина пожеж і загоряння житлових будинків.

Крім того, погіршується видимість на дорогах, збільшується частота ДТП, виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, зростає загроза лісових пожеж. Густий дим є напівпровідником, здатним спричинити коротке замикання високовольтних ліній електропередач.

При горінні виділяються важкі метали, чадний газ, окис азоту й багато інших канцерогенних сполук. Деякі з них здатні загострити хронічні захворювання легенів, інші – можуть навіть викликати рак. 

Спалювання рослинних залишків також загрожує природі: з листям згорають зимуючі корисні комахи, руйнується ґрунтовий покрив, знищується насіння і коріння трав'янистих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів та верхні частини їх коріння, двічі-вчетверозростає промерзання ґрунту.

Станом на 15 листопада, 2018 року Державною екологічною інспекцією притягнуто до відповідальності за фактом спалювання сухої рослинності чи її залишків 257 осіб. Загалом в області з початку року за інформацією Департаменту з питань цивільного захисту ОДА зафіксовано 515 пожеж на площі 336,5832 га.

Про це повідомили в п’ятницю, 16 листопада, в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів