На Львівщині відбулася ротація канадських військових інструкторів

21:05 17 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Керівник канадської навчально-тренувальної місії нагородив кращих військовослужбовців Збройних cил України та контингентів інших країн, які беруть участь у програмі «UNIFIER».

У прес-службі Міністерства оборони України повідомили сьогодні, 17 березня: «У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ на Львівщині, відбулась урочиста церемонія передачі повноважень особового складу канадської навчально-тренувальної місії операції «UNIFIER», який бере участь у підготовці підрозділів Збройних сил України в рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна». Зокрема, на цю церемонію завітали Надзвичайний та Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук, заступник командувача Об’єднаного оперативного командування Збройних сил Канади, контр-адмірал Боб Оштерлоні, Почесний консул Канади Оксана Вінницька-Юсипович, представники канадського військового командування та дипломати, начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук».

«Після вітального слова пана Романа Ващука командир канадської навчально-тренувальної місії операції «UNIFIER», підполковник Кріс Рівз, передав керівництву Національної академії сухопутних військ прапор, який майорів над штабом операції «UNIFIER» впродовж останніх декількох місяців. Під час урочистої церемоніх генерал-лейтенант Павло Ткачук від імені глави оборонного відомства та начальника Генерального штабу Збройних Сил України вручив нагороди військовослужбовцям Збройних Сил Канади та подякував канадській стороні за всебічну підтримку за допомогу Україні у зміцненні її обороноздатності», – розповіли також у Міноборони.

«Керівник навчально-тренувальної місії операції «UNIFIER» нагородив своїми відзнаками кращих військовослужбовців Збройних Сил України та контингентів інших країн, які також беруть участь у цій програмі. Після обміну сувенірами відбулась урочиста передача повноважень, в рамках якої у присутності контр-адмірала Боба Оштерлоні командири попередньої та нової ротацій контингенту Збройних сил Канади в Україні підписали відповідні документи. Представники Канади вкотре запевнили, що співпраця між двома країнами триватиме й надалі, а її обсяг зростатиме», – поінформували також у Міноборони.

Надзвичайний та Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук зазначив: «Ми суттєво розширили межі нашої допомоги Україні. На сьогоднішній день це вже 12 локацій. Сучасне українське військо впевнено розвивається. У планах на майбутнє ми значну увагу приділяємо становленню сержантського корпусу, а сама підготовка підрозділів набиратиме вищих якісних показників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів