На Львівщині тривають профілактичні заходи «Номерний знак»

19:28 20 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: freelawyer.ua

Як повідомили в четвер у прес-службі обласного управління ДАІ, правоохоронці нагадують, що, відповідно до Правил дорожнього руху, на механічних транспортних засобах (за винятком трамваїв та тролейбусів) і причепах у передбачених для цього місцях встановлюються номерні знаки відповідного зразка.

У прес-службі обласного управління ДАІ повідомили в четвер, що на Львівщині до 30 листопада триватимуть профілактичні заходи під умовною назвою «Номерний знак». У повідомленні також конкретизують:

«Правоохоронці нагадують: відповідно до Правил дорожнього руху, на механічних транспортних засобах (за винятком трамваїв та тролейбусів) і причепах у передбачених для цього місцях встановлюються номерні знаки відповідного зразка.  Слід зауважити, що згідно ПДР, забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх. 

Номерні знаки повинні бути чистими та достатньо освітленими. За керування транспортним засобом без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому автомобілю чи не відповідає вимогам стандартів, або закріплений не у встановленому місці, закритий іншими предметами чи забруднений, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані 20 метрів, – передбачено адміністративну відповідальність.

Порушнику загрожує штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.  За повторне протягом року вчинення такого порушення передбачено штраф від 255 до 510 гривень або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів