На Львівщині через кури-гриль оголосили надзвичайну ситуацію

19:48 29 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: youtube.com

Попередня причина масового отруєння – порушення технологій в приготуванні напівфабрикатів.


Відео: youtube.com

Як повідомляє сьогодні, 29 жовтня, «ICTV», Львівській області оголосили надзвичайну ситуацію у зв'язку з масовим отруєнням курами-гриль.

«Одночасне отруєння однієї і тієї ж їжею більше п'ятнадцяти людей не є типовим явищем, тому ситуація отримала таку страхітливу на слух, оцінку», – цитує «Сегодня» співробітника ДСНС у Львівській області Віталія Туровцева.

Тим часом, працівники санепідемстанції підготували всі документи для передачі в суд, який займеться питанням про закриття відділу, який торгував грилем в супермаркеті «Арсен», що на пр.Чорновола, 93. Як розповів заступник начальника головного управління санепідстанції Ярослав Ортинський, справу розглядатиме Шевченківський суд Львова, який і прийме остаточне рішення.

«Попередня причина отруєння грилем – порушення технологій в приготуванні напівфабрикатів. Ми припускаємо, що замариновані кури зберігалися на добу довше допустимих норм. Якщо б навіть злегка забруднена курка правильно готувалася, в свіжому маринаді, при відповідних температурах, то біди б не сталося», – додав Ортинський.

На запитання ж про те, як львівськими курми могли отруїтися в Самборі, які за 70 кілометрів від Львова, Ярослав Михайлович уточнив: «Все сталося випадково, люди поверталися з роботи, отоварювалися у Львові. Але хворі люди між собою не знайомі і в одній компанії не могли бути».

Як інформував «ЩЛ», отруйні кури-гриль придбали в супермаркеті «Арсен» на проспекті Чорновола у Львові, відтак це масове отруєння розслідує прокуратура.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів