Мобілізовані військові проходять на Львівщині злагодження у форматі розрахунків, екіпажів та обслуг

18:35 18 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ппрес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили в суботу в прес-службі Міноборони, після інтенсивного теоретичного та індивідуального практичного вишколу на базі Навчального центру Академії сухопутних військ, мобілізовані військові проходять злагодження у форматі розрахунків, екіпажів та обслуг.

На Львівщині безперервно триває практична підготовка мобілізованих військових. Після інтенсивного теоретичного та індивідуального практичного вишколу на базі Навчального центру Академії сухопутних військ, мобілізовані військові проходять злагодження у форматі розрахунків, екіпажів та обслуг.

На одній із ділянок полігону воїни виконують вправу практичного водіння військового транспортеру. Плаваючий транспортер середній ПТС-2 може переправити через водну перешкоду понад 70 бійців, або вантаж чи транспортний засіб вагою більше 10 тонн.

– Отримання навиків із водіння цього транспортного засобу є лише одним із багатьох елементів підготовки мобілізованих вояків, що здобувають фах військових інженерів, — запевнив викладач 184-го Навчального центру майор Ілля Бортник. – За програмою підготовки вони освоюють ще декілька десятків зразків інженерної техніки, вчаться саперній справі, особливостям дій інженерних підрозділів в зоні бойових дій тощо.

На військовому стрільбищі Навчального центру звуки пострілів практично зливають у монолітний гул. На всіх його ділянках майже безперестанно мобілізовані військові виконують вправи стрільб із різних видів стрілецької зброї.

Тут справжню злагодженість демонструють розрахунки станкових протитанкових гранатометів СПГ-9 «Спис». Ця зброя є ефективним засобом боротьби із броньованою технікою супротивника, фортифікаційними спорудами тощо.

Вже днями підготовка цих військовослужбовців завершиться і вони вирушать до місць подальшого проходження служби у бойових частинах ЗС України. Але в зону АТО одразу не потраплять. Повинні спочатку освоїтись на новому місці, прийняти штатну техніку, пройти злагодження зі своїми підрозділами.

Про це повідомили сьогодні, 18 квітня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів