Львівські податківці перерахували воїнам близько 540 тисяч грн, за які закуплено обмундирування

19:35 22 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.me

Як повідомили в понеділок у прес-службі обласного управління Державної фіскальної служби України, його фахівці обговорили за «круглим столом» з представниками волонтерських організацій проблемні питання в податковому законодавстві.

У прес-службі обласного управління Державної фіскальної служби України, повідомили сьогодні, 21 грудня, що його фахівці обговорили за «круглим столом» з  представниками волонтерських організацій проблемні питання в податковому законодавстві. В повідомленні також конкретизують:

«Волонтери – це люди, які першими відгукнулися та прийшли на допомогу не тільки українським військовим, але й вимушеним переселенцям з Криму, Донбасу. Саме завдяки їх активній позиції та швидкому реагуванню, українському війську вдалося у надзвичайно стислий термін відновити свої бойові спроможності та стримувати натиск ворога.

Оскільки волонтерський рух в Україні розвивається надзвичайно стрімко, благородні ініціативи потребують невідкладної підтримки держави та всілякого сприяння в межах чинного законодавства. Обговорити за «круглим столом» проблемні питання й допомогти з новаціями в податковому законодавстві запросили представників волонтерських організацій Львівщини фахівці Головного управлінні ДФС у області.

На початку зустрічі заступник начальника ГУ ДФС у Львівській області Василь Лемішовський привітав волонтерів з минулим святом, подякував за їх благочинну діяльність. «Податківці також не залишаються осторонь допомоги бійцям в зоні АТО. З березня цього року перераховано близько 540 тисяч гривень, закуплено військове обмундирування», – зазначив Василь Лемішовський.

Своєю чергою, голова Громадської ради при ГУ Міндоходів у області Михайло Коропецький, поінформував про фінансову допомогу членів Ради одній з війскових частин Міністерства оборони. Податківці виступили з найбільш актуальних питань оподаткування, які стануть у пригоді в нелегкій роботі волонтерів.

Це і законодавчі нюанси реєстрації і обліку волонтерів – фізичних осіб, визначені наказом Міністерства фінансів «Про затвердження Порядку формування та ведення реєстру волонтерів антитерористичної операції», актуальні питання оподаткування благодійної допомоги, особливості оподаткування волонтерських організацій – юридичних осіб, визначення гуманітарної допомоги та її отримувачей. На жаль, цілу низку запитань, які цікавили волонтерів, ще законодавчо не визначено, тож учасники «круглого столу» узагальнили їх для передачі до ДФС України з метою врегулювання.

Щодо волонтерів, то вони вкрай стурбовані податковим навантаженням на них, зазначаючи, що здійснюють свою діяльність без правового поля. Це стосується, зокрема, накопичень на платіжних картках грошей для благочинних потреб, передачі бійцям продуктів, одягу та транспортних засобів, які ніде не обліковуються.

Волонтери запропонували розглядати їхній реєстр, як спосіб допомоги, а не контролю, спростити механізм підтвердження витрат і доходів, запровадити податкову амністію на волонтерів-фізичних осіб до моменту введення порядку формування та ведення реєстрів волонтерів, а також з питань безпеки не оприлюднювати реєстр волонтерів на веб-сайті ДФС. Заступник начальника ГУ ДФС у області запропонував волонтерам звертатись з проблемними питаннями телефонами (032) 297-38-96, 297-30-41 та на e-mail presscenter@lv.minrd.gov.ua.

«Можу вас запевнити, що фіскальна служба Львівщини завжди готова вас підтримати. Разом ми зможемо і зробимо більше!», – підсумував Василь Лемішовський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів