Головний поліціянт нагородив львівських патрульних

17:45 4 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: npu.gov.ua

Поліціянти, які допомогли звільнити пацієнтів психіатричної лікарні, отримали відзнаки «За відвагу в службі».

В управлінні патрульної поліції Львова повідомили в понеділок: «Сьогодні, семеро патрульних зі Львова отримали високі відзнаки від міністерства внутрішніх справ. Нагороди за якісне виконання завдань, які стоять перед поліцією у справі боротьби зі злочинністю та порушеннями, вручив голова Національної поліції України Сергій Князєв».

«Відзнаку «За відвагу в службі» отримали: лейтенант поліції, командир 2-го батальйону Роман Бліхарський, лейтенант поліції Станіслав Гетьман, лейтенант поліції Назар Олех, лейтенант поліції Андрій Дзвоник, сержант поліції Володимир Смолинець, старший лейтенант поліції Юрій Тиравський і сержант поліції Богдан Гадомський. Ці офіцери поліції визволили 4 серпня заручників у Львівській обласній клінічній психіатричної лікарні. Тоді один із пацієнтів захопив заручників, забарикадувався та погрожував фізичною розправою іншим пацієнтам», – поінформували також в управлінні патрульної поліції Львова 

Натомість у прес-службі Національної поліції нагадали: «У Львові семеро патрульних допомогли звільнити близько 40 пацієнтів місцевої психіатричної лікарні. Їх як заручників захопив чоловік, який знаходився у цьому ж закладі на лікуванні. Зловмисник забарикадувався із захопленими ним заручниками у приміщенні лікарні та погрожував їм фізичною розправою». 

«На виклик прибули кілька екіпажів патрульної поліції Львова. У складі патрулів несли службу старший лейтенант поліції Юрій Тиравський, лейтенанти поліції Роман Бліхарський, Станіслав Гетьман, Андрій Дзвоник, Назар Олех, а також сержанти поліції Богдан Гадомський та Володимир Смолинець», – поінформували також у поліції.

«Зловмисник почав кидати у бік правоохоронців шматки скла і частини металевих конструкцій ґрат. Поліцейські викликали медиків, оскільки на підлозі помітили сліди крові, а самі тим часом прикрилися підручними засобами і почали підбиратися до захопленого зловмисником приміщення. Звідти було чути крики про допомогу, тож поліцейські вирішили штурмувати забарикадовані двері», – розповіли також у поліції.

«Проникнувши до приміщення, патрульні побачили, що вся підлога – у плямах крові, а багато пацієнтів отримали різані рани тіла та в області шиї. Підозрюваний знаходився у кінці коридору, тримаючи в руках якийсь гострий предмет. Здаватися поліцейським він не став і спробував утекти. Правоохоронці застосували до чоловіка газовий балончик і вибили з рук шматок скла, яким він погрожував поліцейським. Зловмисника затримали і передали медикам. Виявилося, що 31-річний чоловік перебував на примусовому лікуванні за жорстоке вбивство свого батька», – поінформували також у поліції.

Сергій Князєв зазначив: «Поліцейські прийняли правильне рішення, миттєво зреагували на правопорушення,  яке могло призвести до великих втрат. Душевно хвора людина напала на лікарів і заблокувала все відділення. По суті це – терористична загроза, можна було б так її констатувати. І тому ми безапеляційно прийняли рішення, що саме всіх цих офіцерів потрібно заохотити». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів