Експерти НАТО проаналізували у Львові систему підготовки сержантів Збройних Сил України

23:18 16 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Newsru.ua»

Експерти НАТО відвідали у вівторок 16 грудня у Львові Академію Сухопутних військ, щоб оцінити існуючу систему підготовки сержантського і старшинського складу для Збройних сил України.

Експерти НАТО відвідали у вівторок 16 грудня у Львові Академію Сухопутних військ, щоб оцінити існуючу систему підготовки сержантського і старшинського складу для Збройних сил України. Метою візиту експертів є здійснення оцінки та аналізу існуючої системи підготовки сержантського і старшинського складу ЗСУ, повідомив співробітник медіа-групи академії майор Антон Миронович.

До складу іноземної військової делегації увійшли координатор Програми удосконалення військової освіти у штаб-квартирі НАТО Жан д’Андюран, координатор Програми удосконалення військової освіти в Україні Маріуш Соліс, представник Університету оборони Республіки Польща Магдалена Рахновська, радник НАТО в Україні з питань військової освіти генерал-майор запасу Богуслав Пацек, перший секретар оборонної секції Місії України при НАТО полковник Сергій Вербицький. Також оцінити систему підготовки сержантів і старшин прибули військовослужбовці цієї ланки військового управління із провідних країн світу.

З експертами зустрівся начальник академії генерал-лейтенант Павло Ткачук. Він наголосив на великій ролі корпусу професійних сержантів і старшин на сучасному етапі розвитку ЗСУ.

На переконання Ткачука, важливим аспектом у формуванні сучасного боєздатного війська є саме високий рівень підготовки молодших командирів. «Досвід провідних армій світу, в перші чергу країн членів Північноатлантичного альянсу, у цьому форматі є дуже важливим», – сказав він.

Також іноземні експерти відвідали Міжнародний центр миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ (Яворівський військовий полігон), який вважається одним з найбільших і найсучасніших у Європі, де ознайомились з польовою навчально-матеріальною базою вишу, оглянули комплекс водолазної підготовки, вогневе містечко, автодром і танкодром, де проводиться практичний вишкіл. За результатами роботи експертів НАТО будуть підготовлені рекомендації щодо надання Альянсом допомоги з підготовки висококваліфікованих сержантів і старшин.

Раніше керівник групи радників від НАТО з питань реформування військової освіти в Україні, генерал у відставці Богуслав Пацек повідомив, що НАТО розпочинає роботу з підготовки сержантського складу української армії. Предметні переговори з цього питання між представниками Альянсу і Міноборони України розпочнуться 15 грудня.

Зокрема ро це повідомило сьогодні, 16 грудня, інтернет-видання «Newsru.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів