Депутати Малехівської сільради проголосували проти львівських відходів (відео)

23:00 29 вересня 2016 р.

Селяни не погодились на сміттєзвалище в обмін на школу і ремонт доріг.

Грибовицьке сміттєзвалище не поповнюватимуть з боку села Малехів. Мешканці цього населеного пункту, яке межує з полігоном твердих побутових відходів, не дозволили вивозити його до них.

Депутати Малехівської сільради одноголосно проголосували на сесії під тиском громади проти договору з Львівською міськрадою про спільну діяльність. У цьому документі прописали, що в Малехові дозволять розширити межі сміттєзвалища та укріпляти його схили новими відходами, натомість село отримає від Львованову школу, амбулаторію, централізоване водопостачання й каналізацію та ремонт доріг приблизно на 50 мільйонів гривень. 

Однак селяни від таких благ відмовились і не дали згоду на вивіз сміття на Грибовицький полігон. Будувати сміттєпереробний завод на землях села теж не дозволили. Мешканка села Надія Кручковська пояснила: «Нас хочуть купити за пару гектарів землі і за обманливу будову школи, хочуть купити людей на пожиттєве знущання у зоні екологічного лиха. Нам пропонують далі сміттям під любим приводом, бачите, які маніпуляції».

Про це повідомили сьогодні, 29 вересня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів