Депутати ЛМР затвердили зміни до міського бюджету Львова на 2017 рік

13:28 16 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У четвер, 16 листопада, на сесії Львівської міськради. затвердили зміни до міського бюджету Львова на 2017 рік, які напередодні схвалив виконавчий комітет ЛМР.

Про це поінформували сьогодні, 16 листопада, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Як повідомив директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук, запропоновані зміни є надходженням до міського бюджету Львова субвенцій з обласного і державного бюджетів».

Олег Іщук наголосив: «Питання пройшло виконавчий комітет, є відповідно, рішення комісії по погодженню. Впродовж тижня до міського бюджету Львова надійшло кілька фінансових вливань з бюджетів вищого рівня – обласного і державного. Відповідно до Постанови Кабінету міністрів і розпорядженням ЛОДА, до міського бюджету надійшла субвенцію на виплату грошової компенсації для отримання житла в розмірі 5,9 млн. гривень».

Чиновник також розповів: «Рішенням обласної ради міському бюджету Львова спрямовано з обласного бюджету 1,2 млн. гривень на природоохоронні заходи. Зокрема – для будівництва каналізаційної мережі по вул. Бічна в Брюховичах. Також, відповідно до розпорядження ОДА збільшується обсяг субвенції з державного бюджету для міського бюджету для надання субсидій на оплату житлового комунальних послуг на суму 10,3 млн. гривень».

Директор департаменту фінансової політики ЛМР додав: «Також у нас прийнята ухвала про те, що ми виділяємо субвенцію по 25 млн. гривень в обласний бюджет на вивіз ТПВ. Відповідно до чинного законодавства, до кінця року ця субвенція має бути повернена до міському бюджету, якщо інше не передбачено рішенням ради. Тому, пропозиція дозволити ОДА використовувати ці кошти самостійно».

У міськраді також поінформували: «Відповідно до прийнятої ухвали сесії, згідно з внесеними змінами, до державного бюджету України та обласного бюджету Львівської області збільшується обсяг субвенцій для міського бюджету Львова на 2017 рік на суму 8669,9 тис. гривень, у тому числі –  відповідно до: розпорядження КМУ №690-р «Про розподіл резерву коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» від 27 вересня 2017 року – 1300 тисяч гривень. на придбання ліків для хворих на цукровий та нецукровий діабет (головний розпорядник коштів – управління охорони здоров`я); постанови КМУ № 719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей» від 19 жовтня 2016 року, розпорядження ЛОДА №1015/0/5-17 «Про виділення субвенції на виплату грошової компенсації для отримання житла» від 27 жовтня 2017 року – з державного бюджету в сумі 5904,4 тисячі гривень.; рішення Львівської обласної ради № 540 «Про внесення змін до обласних програм та показників обласного бюджету на 2017 рік» від 25 жовтня 2017 року з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища для селища Брюховичі на будівництво каналізаційної мережі по вул. Бічна Арктична, Житня та Пшенична передбачена субвенція в сумі 1200 тисяч гривень; розпорядження ЛОДА № 989/0/5-17 «Про збільшення обсягу субвенції» від 18 жовтня 2017 року на виконання постанови КМУ №88 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами» від 14 лютого 2017 року – субвенція з державного бюджету в сумі 265,5 тисячі гривень».

«За пропозиціями головних розпорядників коштів затверджено: департаменту містобудування збільшити видатки на суму 65 тисяч гривень. для забезпечення до кінця поточного року оплати праці та нарахувань на зарплату працівникам природоохоронної рекреаційної установи парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Стрийський парк» за рахунок зменшення видатків за КПКВК 6060 «Благоустрій міст, сіл, селищ», управлінню освіти департаменту гуманітарної політики збільшити видатки бюджету розвитку на суму 900 тисяч гривень. на придбання обладнання і предметів довгострокового користування (інтерактивна мультитач панель з вмонтованим комп'ютером) для загальноосвітніх навчальних закладів за рахунок економії поточних видатків позашкільних навчальних закладів, управлінню культури здійснити перерозподіл видатків, передбачених у бюджеті на 2017 рік на культуру та мистецтво в сумі 2312,1 тисячі гривень. та збільшити видатки на суму 2993,6 тисячі гривень. за рахунок видатків на обслуговування боргу для забезпечення заробітною платою працівників театрів та шкіл естетичного виховання, на оплату енергоносіїв та послуг з надання охорони установ культури та мистецтва. Також ухвалою сесії Львівської міської ради затвердили, що залишки коштів за субвенцією Львівському обласному бюджету для відшкодування виконавцям фактично наданих послуг з вивезення твердих побутових відходів фактичних додаткових витрат на їх перевантаження, перевезення та будь-яких інших заходів, пов’язаних з захороненням та утилізацією, а також виплати субвенцій місцевим бюджетам, у тому числі на виконання Меморандуму про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування, на території яких розташовані полігони/звалища захоронення твердих побутових відходів, щодо поводження з твердими побутовими відходами, що утворюються у Львові, у тому числі на виплату субвенції на соціально-економічний розвиток територій, котрі приймають відповідно до цього Меморандуму сміття у встановленому порядку, на кінець бюджетного періоду зберігаються на рахунках обласного бюджету Львівської області і використовуються у наступному бюджетному періоді з врахуванням цільового призначення субвенції за рішенням Львівської обласної ради», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів