Демобілізацію прибрали з законопроєкту про мобілізацію

09:57 10 квітня 2024 р.

Фото до новини

У Верховній Раді готують до другого читання законопроєкт про мобілізацію №10449. Але Комітет ВРУ із питань нацбезпеки, оборони та розвідки прибрав із нього норму про демобілізацію військовослужбовців після 36 місяців безперервної служби (це пропонувалося робити за рішенням Ставки).

 Про це інформує РБК-Україна, пише DailyLviv.com

Під час підготовки публікації використовувались: коментар члена комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського, Telegram-канал нардепа Олексія Гончаренка, Facebook- сторінка члена Комітету та нардепа Ірини Фріз, Facebook- сторінка голови оборонного комітету ВРУ Олександра Завітневича та Telegram-канал нардепа Ярослава Железняка.

Читайте також: У ЗСУ почалася демобілізація строковиків

Як розповів в коментарі РБК-Україна нардеп Федір Веніславський, норму про демобілізацію виключили на прохання міністра оборони Рустема Умєрова. Своєю чергою нардеп Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook написала, що ініціатором виключення демобілізаційних положень був також і головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

"До прикінцевих положень додано Кабміну: розробити і внести на розгляд Верховної Ради України законопроєкт щодо удосконалення механізмів ротації військовослужбовців в умовах дії воєнного стану, їх звільнення та медико-соціальної реабілітації", - повідомила Фріз.

Читайте також:  Поліція пояснила, як доставляє до ТЦК людей, які ухиляються від призову

Водночас за словами нардепів, уряду доручать розробити окремий законопроєкт, який буде регламентувати питання звільнення з військової служби під час дії правого режиму воєнного стану. Цю тезу підтверджує і джерело РБК-Україна профільному Комітеті. Відповідно, норми щодо демобілізації мають бути врегульовані окремим законом, проєкт якого має розробити Кабмін.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів