Батьки полонених львівських десантників нагадали владі про своїх синів (відео)

21:50 14 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот

Сьогодні на Банкову до Адміністрації президента приїхали близько двох десятків людей з Львівщини, Хмельниччини, Волині, чиї близькі нині перебувають у полоні бойовиків.

Батьки військовослужбовців 80-ї окремої аеромобільної бригади зі Львова вимагають від влади допомогти у пошуку їхніх синів. Сьогодні на Банкову до Адміністрації президента приїхали близько двох десятків людей з Львівщини, Хмельниччини, Волині, чиї близькі нині перебувають у полоні бойовиків. 

Більшість із розшукуваних зникли ще 5 вересня минулого року на Луганщині. Батьки розповідають, що БТРи, на яких їхали військові підірвалися на фугасі. А коли хлопці намагалися вийти з небезпечної території пішки, то потрапили у полон.

Із більшістю солдатів після зникнення не було жодного зв’язку. Натомість волонтери та бійці, яких звільняють з полону, розповідають, що хлопці живі і перебувають на території так званої «ЛНР».

Люди скаржаться, що на всі їхні звернення в СБУ відповідають, що переговори тривають, і просять зберігати спокій. Волонтер-перемовник Василь Ковальчук, який займається пошуком і обміном полонених, показує списки – на сьогодні у нього є підтверджені дані про 44 наших військових.

Крім того, в т.зв. «ЛНР» йому передали перелік представників бойовиків, які нині перебувають в українських СІЗО, і на яких бойовики готові міняти українських бійців. Волонтер переконує, що затримка – за українською владою, саме з українського боку немає вказівки проводити обміни.

У приймальні Адміністрації родичі залишили звернення, яке мають передати в СБУ. Люди не надто вірять в дієвість такого механізму, але інших шляхів врятувати близьких вони не мають.

Про це повідомило сьогодні, 14 травня, «Громадське телебачення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів