Автомайданівці й жителі Львівщини перекрили автодорогу між Червоноградом і Великими Мостами

20:15 8 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pohlyad.com

Як пояснили в середу активісти, їх обурило те, що ремонт траси Р-15 зупинили, відремонтувавши лише 2 км дороги, а техніку забрали з робочого майданчика.

На Львівщині активісти місцевого Автомайдану та місцеві жителі вже третій день перекривають автодорогу Р-15 на ділянці шляху між містами Червоногорад та Великі Мости через катастрофічний стан даного автошляху. Як повідомили активісти, дорожнє покриття, радше, нагадує клаптики асфальту, а решта – це бездоріжжя.

Раніше люди вже перекривали дорогу, після чого влада таки виділила кошти для ремонту і розпочала роботи. Однак через недостатність фінансування ремонт зупинили, відремонтувавши лише 2 км дороги, а техніку забрали з робочого майданчика.

Як стало відомо, постановою Кабміну на ремонт дороги було виділено 4,5 млн. грн, хоча на всю 6-кілометрову ділянку, яка потребує ремонту, необхідно більше 26 млн. грн. Служба автомобільних доріг Львівської області, на балансі якої знаходиться траса Р-15, для виконання ремонтних робіт знайшла підрядника «Автомагістраль-Південь», проте, через нестачу коштів, не змогла з ним повністю розрахуватися, і, відповідно, підприємство зупинило роботи.

Як повідомив заступник міського голови Червонограда Степан Дмуховський, мер міста разом з одним із нардепів у вівторок, 7 жовтня, мали розмову із міністром фінансів Олександром Шлапаком щодо виділення коштів, яких не вистачає на ремонт траси. За словами Дмуховського, питання вирішується, але на часі невідомо, коли Кабмін виділить необхідні кошти.

Водночас активісти повідомляють, що ситуація зараз дуже напружена: місцеві дачники не можуть потрапити на свої земельні участки зібрати врожай, шахтарі та працівники навколишніх міст і сіл не можуть потрапити у Червоноград на роботу, а продукти харчування, які доставляються у регіон зі Львова, не можуть потрапити в магазини. Про це повідомила сьогодні, 8 жовтня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів