182 «нових облич кордону» розпочали несення служби на Львівщині

18:00 21 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Західного регіонального управління Держприкордонслужби України в інтернет-мережі «Facebook»

У ДПСУ запевнили: «До служби у відділі «Краковець» приступили 182 прикордонники, які пройшли відбір та спеціальне навчання за вимогами проекту, 50 із них – з числа цивільної молоді».

Про це повідомили у вівторок у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України, де також розповіли: «Сьогодні, 21 листопада на українсько-польському кордоні в пункті пропуску «Краковець» відбувся телеміст з аеропортом «Бориспіль» та урочисті заходи з нагоди початку практичного несення служби прикордонників проекту «Нове обличчя кордону».  До служби у відділі «Краковець» приступили 182 прикордонники які пройшли відбір та спеціальне навчання за вимогами проекту, 50 із них – з числа цивільної молоді».

«Всього роботу підрозділів в аеропорту «Бориспіль», залізничній станції «Київ-пасажирський» та в пункті пропуску «Краковець» забезпечуватимуть 600 прикордонників проекту. Партнерами «Нового обличчя кордону» виступили Посольство США в Україні та Міжнародна організація з міграції», – поінформували також у регіональному управлінні ДПСУ.

«Офіційний старт конкурсу відбувся наприкінці березня і проходив як серед військовослужбовців Державної прикордонної служби України, так і цивільних громадян України. Наступними кроками стане реформування авіаційних пунктів пропуску у Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові і пунктів пропуску «Рівне», «Шегині» та «Рава-Руська».

Для участі в проекті зареєструвались більше 2550 осіб, з яких з числа цивільної молоді – 1580 та 970 – з числа військовослужбовців. При цьому анкети кандидатів оброблялися автоматизованою електронною системою без втручання посадових осіб прикордонного відомства», – повідомили також у регіональному управлінні ДПСУ.

«Далі тривало тестування і навчання, яке проходило за програмами, розробленими спільно з експертами Прикордонної варти Республіки Польща, представниками МОМ та посольства США в Україні. Крім того, в рамках проекту іноземні партнери до Навчального центру прикордонного відомства поставили обладнання для оснащення навчальних класів, серед якого комп’ютери для спеціалізованих класів з прикордонного контролю, спеціальні засоби для огляду транспортних засобів та мультимедійне обладнання», – поінформували також у регіональному управлінні ДПСУ.

«Загалом пріоритетним завданням цього проекту є реформування органів охорони державного кордону з метою створення високих стандартів діяльності, що відповідають європейським нормам. А кінцевою його метою є створення відділів прикордонної служби з професійним, вмотивованим, принциповим персоналом, що буде ефективно виконувати функції держави на кордоні й водночас буде мати високий рівень довіри громадськості, та викорінення будь-яких проявів корупції», – поінформували також у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів