16 дерев замовило зрізати управління екології ЛМР, – «Львівавтодор»

20:25 8 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки спільноти «Врятуй Сквер Святого Юра» в інтернет-мережі «Facebook»

Щодо ситуації у сквері Святого Юра проведуть службове розслідування.

«Замовник робіт та керівник комунального підприємства «Львівавтодор» Олег Береза прокоментував ситуацію з виконанням робіт у сквері Святого Юра», – повідомили сьогодні, 8 грудня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

«За його словами, щодо законності та правильності зрізання більшої, аніж обумовлено у підписаній мировій угоді, кількості дерев у міськраді буде проведено відповідне службове розслідування. Олег Береза зазначив: «Постало питання про те, що вчора начебто спиляно більшу кількість дерев, аніж було передбачено мировою угодою з активістами. Однак, на жаль, це рішення не готували ні «Львівавтодор», ні ті учасники, які підписували цю мирову: кількість дерев, яку необхідно зрізати, нам надало управління екології, яке ж і готувало відповідні документи. Відтак, звісно ж, у міській раді буде проведено відповідне службове розслідування на предмет того, чи правильно було все це зроблено, і, відповідно, прийнято певні управлінські рішення, якщо буде встановлено чиюсь вину». 

За словами Олега Берези, питання реконструкції власне скверу та виготовлення проекту буде детальніше обговорено з відповідними експертними колами, активістами та компетентними посадовцями мерії. Керівник «Львівавтодору» зазначив також: «Ніхто не хоче йти на жодні протистояння чи збурення. Нам цікаво, перш за все, відновити рух транспорту і, відповідно, досадити в сквері нові дерева. Важливим є те, щоб ми дійсно відновили його і прийшли до згоди, яким шляхом це зробити. Я думаю, є певні експертні кола, які, звісно ж, представлять нам вирішення цієї проблеми. Усе це буде обговорено з цими ж активістами, з відповідними компетентними посадовими особами Львівської міської ради. І, відповідно, ми знайдемо рішення, як правильно вчинити щодо парку».

Зараз же на площі Святого Юра геодезисти встановлюють, яким чином повинна йти дорога, і відшуковують оптимальну трасу, яка б не заважала й не дотикалась до коріння тих дерев у сквері, які залишились».

Як інформував «ЩЛ», активісти нарахували в понеділок у сквері Святого Юра 16 свіжих пнів – хоч домовилися з міськрадою про дев’ять, відтак знову заблокували у вівторок реконструкцію скверу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів