Активісти знову заблокували у Львові реконструкцію скверу Святого Юра

20:12 8 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки спільноти «Врятуй Сквер Святого Юра» в інтернет-мережі «Facebook»

До повного з'ясування ситуації відновлено чергування.

«Сьогодні з самого ранку па площі Святого Юра з боку бібліотеки Політехніки знову відновились роботи», –  повідомили у вівторок у спільноті «Врятуй Сквер Святого Юра», де також розповіли подробиці:

«Оскільки робітники не можуть надати всіх необхідних документів, а також у зв'язку з незрозумілою ситуацією зі зрубуванням дерев (за початковою інформацією, яку надали у ЛМР мало бути зрубано дев’ять дерев для прокладання дороги, в результаті зараз можна нарахувати близько 16 свіжих пнів) активісти та мешканці зупинили роботи та викликали поліцію. На місце також прибув слідчий, який призупинив роботи та почав опитувати робітників. Станом на 11 годину представника генпідрядника забрали у райвідділ для перевірки документів.

Також сьогодні о 9 ранку мало відбутись судове засідання по одному із позовів ініціативи. Проте засідання не відбулось, оскільки один із суддів був у відрядженні. Наступне засідання суддя Брильовський призначив на 15 грудня о 10.30.

О 12.00 відбулась зустріч активістів із Геленою Пайонкевич (начальник юридичного управління ЛМР) та представником Львівавтодору, п. Калитичем. Був представлений ряд документів, зокрема: документація по проекту (фото з переліком документів додаємо) - у нас виникло питання стосовно зупинки громадського транспорту, яка згідно з проектом повинна встановитись за рахунок скверу. Ми проти цього рішення і будемо його відстоювати; документ із відмовою І. Кузьмака від подальшого втілення його проекту (фото документу також додаємо); кошторис проекту; дорожня карта виконання умов мирової угоди (фото додаємо)

Також Гелена Пайонкевич зазначила, що зараз готується ухвала про повернення скверу статусу скверу і у четвер проект ухвали винесеться на колегіум з метою включити розгляд ухвали до порядку денного сесії Міської Ради 17 грудня. Окрім того у дводенний термін на сайті ЛМР буде виставлений пакет документів, в тому числі повний проект та всі наявні акти на вирубку зелених насаджень для прокладання тролейбусної лінії. Слідкуємо за оновленнями сайту.

Паралельно ми просимо всіх, хто має інформацію та документи про порушення Андрія Галушки, подавати їх через єдине вікно на ім'я Гелени Пайонкевич. Ми зі свого боку також будемо збирати докази.

До повного з'ясування ситуації відновлено чергування у сквері. Пишіть повідомлення у приват, зголошуйтесь!

UPD. Щойно о 14.50 знову зупинили роботи.  Знову у робітників не було всіх документів (паспорт проекту). Але навіть якби були, ЛМР обіцяла не відновлювати роботи до з'ясування всіх обставин, а цього не було.

Також згідно з підпунктом 3 пункту 8 зупинки зі сторони скверу не повинно бути в новому проекті, проте чому вона там є. Представнику ЛМР, Гелені Пайонткевич, повідомлено, що допоки не буде скориговано проект дороги відповідно до мирової, не буде паспорту проекту на сайті ЛМР і на місці робіт і не буде офіційної заяви від ЛМР з поясненнями причин порушення мирової угоди зі сторони ЛМР та визначення відповідальних, роботи продовжені не можуть бути».

Про це повідомили сьогодні, 8 грудня, на сторінці спільноти «Врятуй Сквер Святого Юра», в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів