15 атак по НПЗ Росії було здійснено цьогоріч

09:47 18 березня 2024 р.

Фото до новини

У 2024 році відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах РФ. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів.

Про це інформує The Insider, яке цитує РБК-Україна,  пише DailyLviv.com.

Зазначається, що загальна встановлена потужність атакованих заводів складає 178 мільйонів тонн на рік, але значних пошкоджень зазнали лише вісім НПЗ сукупною встановленою потужністю 83 мільйонів тонн на рік.

"Якщо ж враховувати тільки вірогідно пошкоджені установки первинної переробки нафти, то кампанія повітряних ударів зачепила поки що тільки 46 мільйонів тонн на рік потужностей переробки, що відповідає 14% від усієї потужності НПЗ і 17% від переробленої у 2023 році нафти", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив співрозмовник видання у нафтовій галузі, враховуючи певні фактори, наступними цілями можуть бути Рязань і Самара.

"Рязанська нафтопереробна компанія", що належить "Роснєфті" - третій у країні та найбільший у Центральному федеральному окрузі НПЗ.

Відомо, що за рік він один здатний покрити потреби армії та виготовити 3,6 мільйонів тонн бензину, 4,5 мільйонів тонн дизпалива і 1,2 млн тонн авівкеросину.

Водночас неподалік від Самари розташовані Куйбишевський (7 мільйонів тонн), Новокуйбишевський (8,3 мільйонів тонн) і Сизранський (8,5 мільйонів тонн) НПЗ тієї ж "Роснефти".

Варто зазначити, що атаки українських дронів на російські НПЗ стають все більш систематичними. Так, минулої ночі українські дрони атакували аж три нафтопереробні заводи у Самарській області. Йдеться про заводи "Роснєфті".

Нагадаємо:

15 березня українські безпілотники атакували підприємство "Первый завод" у Калузькій області РФ, яке займається переробкою нафти.

13 березня СБУ атакувала дронами одразу три нафтопереробних заводи – не тільки в Рязані, але й у Кстово (Нижегородська область) та Кірішах (Ленінградська обл), а дрони ГУР зупинили роботу Новошахтинського заводу нафтопродуктів у РФ.

12 березня у російському місті Кстово безпілотники атакували Нижньогородський нафтопереробний завод.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів