Винниківський «Рух» переміг вчетверте в сезоні

17:15 11 жовтня 2017 р.

Орендований «Рухом» у львівських «Карпат» Назар Вербний влучає у ворота «Волині»

Орендований «Рухом» у львівських «Карпат» Назар Вербний влучає у ворота «Волині»
Фото: скріншот з «YouTube»

Матч 16-го туру чемпіонату України з футболу в першій лізі між командами «Рух» і «Волинь» завершився з рахунком 1:0 на користь господарів поля.

Єдиний гол у сьогоднішньому матчі у Винниках матчі забив на 83-й хвилині орендований «Рухом» у львівських «Карпат» Назар Вербний. Про це повідомили в інтернет-виданні «Myscore.ua».

Натомість в інформаційній службі винниківського футбольного клубу «Рух» розповіли:

16-й тур чемпіонату України з футболу в першій лізі, 11 жовтня, Винники, стадіон імені Богдана Маркевича, 600 глядачів.

«Рух» (Винники) – «Волинь (Луцьк) – 1:0 (0:0)

Арбітр: Дмитро Денисюк (Фастів)

 «Рух»: Ільющенков, Заставний (капітан), Дуць, І.Білий, В.Білий, Чепелюк (Б.Баранець, 80), Вербний, Буй, Козловський (Хомченко, 46; Ткачук, 90), Г.Баранець (Грисьо, 60), Лозовий (Гурський, 90+2)

«Волинь»: Хвалицький, Романюк, Никитюк, Воробей, Шаповал (кап.), Медведь, Кінаш (Дмитренко, 46), О.Марчук, Тетеренко, Неделюк (Щербань, 69), Пищур

Гол: Вербний, 83

Попередження: Романюк, 10; Тетеренко, 25; Воробей, 41; Шаповал, 81– Дуць, 58; Вербний, 88

Перемоги 1:0 – у першому домашньому матчі першої ліги (з «Колосом» із Ковалівки 15-го липня) і в останньому поєдинку першого кола на стадіоні імені Богдана Маркевича у Винниках (11 жовтня з «Волинню»), а між ними – майже три місяці без перемог на винниківській арені. Тому цей успіх мав би додати чималого поштовху для «рухівців» – насамперед у психологічному плані. Тим більше, що подолано принципового суперника, географічного сусіда, а такі поєдинки по-особливому важливі.

Те, що лучани приїхали до Винник максимально налаштованими, засвідчив і їхній момент уже на першій хвилині. Капітан «Волині» Шаповал одразу взяв ініціативу на себе, промчав лівим флангом, видряпав м’яч у захисника «Руху» Дуця, але пробив повз ближню стійку.

Далі ініціативу перехопили винниківські футболісти. На восьмій хвилині у карній зоні гостей виникнув суперечливий момент – Григорій Баранець випередив оборонця Никитюка, протикнув м’яч, за яким уже не встигнув «волинянин», й отримав удар у ногу – свисток арбітра промовчав. Через шість хвилин на ударну позицію вийшов Вербний, однак його постріл цілі не досягнув.

На 26-й хвилині гостям із Луцька вдалася контратака. Причому розпочалася вона з виконання штрафного з лівого флангу «рухівцями», «хрестоносці» відбилися і, скориставшись непорозумінням в оборонних редутах господарів, організували наступ три на три. Проте Марчук замість передачі на когось із партнерів ліворуч або праворуч пробив сам – і зробив це дуже невдало.

Буквально через хвилину загострив ситуацію поблизу володінь «Волині» Козловський – після його навісу воротар Хвалицький вирішив не ризикувати і в падінні перевів м’яч на кутовий. На 30-й хвилині нагадав про себе колишній «рухівець» Кінаш – однак вистрелив вище від воріт. Більше таких вільностей гостям винниківські футболісти не дозволяли. Натомість створили ще дві нагоди для взяття воріт. Спочатку індивідуальні дії поперек штрафного майданчика від Буя закінчилися тим, що м’яч в останній момент підскочив і, відповідно, після удару вінгера «Руху» полетів повз ворота. А згодом несподівано на позиції центрфорварда опинився оборонець Дуць, проте у завершальній стадії замість у м’яч влучив у ногу оборонцю

Дуже активно підопічні Володимира Мазяра розпочали другу частину поєдинку. На завершальній стадії атак опинявся Вербний, у якого відчувалося велике бажання у цій грі, – у другому випадку він скористався хорошим пасом від Григорія Баранця. Далі Буй наважився на черговий свій удар – прямо в руки голкіперові лучан.

Переспективним виявився розіграш штрафного на 56-й хвилині. Василь Білий навісив, Вербний зробив вдале забігання на дальню стійку (до речі, не перше й не останнє у цій грі) і скидав м’яч у центр воротарського майданчика на Дуця, тому буквально з голови зняв м’яч оборонець «Волині» практично перед порожньою рамкою.

Вийшовши на заміну, значно додав у русі господарям Грисьо. На 65-й хвилині він небезпечно пробив по воротах суперників, проте голкіпер Хвалицький потягнув м’яч у дальньому куті. І вже в наступній атаці з-за меж штрафного майданчика вистрелив Хомченко, який пропускав попередню гру через травму і цього разу теж діяв на полі на уколах, – поруч зі штангою.

А що гості? Запам’яталися вони хіба що стандартом на 74-й хвилині. Не так самим виконанням штрафного, як пострілом, так би мовити, другим темпом від Романюка. М’яч добре ліг на ногу захисникові «Волині», значна кількість гравців закривала кут перегляду Ільющенкову, але він все одно здійснив чудовий сейв.

Далі відбувалися ще небезпечні атаки у виконанні футболістів винниківської команди. І нарешті настала 83-тя хвилина, коли врешті-решт вдалося матеріалізувати перевагу. Перший штрафний від Василя Білого відверто не вийшов, здавалося, що «волиняни» легко відбилися, проте на підбиранні зіграв той же Білий і видав зрячу діагональ на протилежний бік штрафного майданчика – там вкотре на хорошу передачу відгукнувся Вербний і чи то прострілював чи пробивав, а м’яч рикошетом від захисника лучан Никитюка залетів у ворота – 1:0.

«Рухівці» впевнено довело матч до закономірної перемоги. Не те, що гості не мали нагод вирівняти становище, а самі винниківські гравці могли подвоювати рахунок. Можна згадати, зокрема, комбінацію Буя і Бориса Баранця, коли м’яч після удару останнього накрив воротар гостей. А під саму завісу гри двічі загрожував воротам луцького колективу Ткачук, який доволі непогано вийшов на останні хвилини. Та все ж і одного гола вистачило для загальної довгоочікуваної перемоги.

Команда Володимира Мазяра залишилася на 11-й сходинці в турнірній таблиці, але значно впевненіше закріпилася на ній. Попереду у «Руху» серйозні випробування – відразу три виїзні поєдинки поспіль. Спочатку – в останньому матчі першого кола – винниківська делегація гостюватиме у Полтаві, де зіграє проти однойменної команди. Потім вояж до Київської області в Ковалівку до «Колоса», а на завершення такого собі турне – поїздка в Горішні Плавні до «Гірника-спорта». Сподіваємося, що «рухівці» гідно впораються з цією «виїзною моделлю» і привезуть додому очки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів