У Львові змагатимуться за Кубок п’ятиразового чемпіона України з авторалі (відео)

19:45 13 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Андрій Поліковський / iPress.ua

Особливі нагороди чекають жінок-автомобілістів.

Упродовж трьох днів у Львові відбуватиметься автомобільний фестиваль «Leopolis Grand Prix 2015», який цього року приурочений до 85-ї річниці перших кільцевих автоперегонів. У програмі фестивалю – багато різноманітних акцій: виставки-презентації класичних автомобілів у парку культури імені Богдана Хмельницького та на площі Ринок, ретро-парад центральними вулицями міста, конкурс авторетроелеганції, інформує Львівська міська рада. 

За інформацією  організаторів, запрошені з різних куточків України та закордону власники антикварних українських «Запорожців ЗАЗ-965» змагатимуться за кубок п’ятиразового чемпіона України з авторалі – Василя Ростоцького. Спеціальні нагороди передбачено для жінок-автомобілістів.  Планували, що в заході візьме участь близько 70 екіпажів-учасників з-за кордону (Польща, Литва, Білорусь) та понад 70 екіпажів-учасників з України.

За словами організаторів, проведуть також конференцію представників авто-ретро-спільнот з України з метою створення єдиних засад авто-ретро-руху в Україні. Організатори зазначають також:

«Бажання відновити історичні перегони були в багатьох амбітних українців та солідних  авто організацій, проте, ані Українська автомобільна Федерація, ані найстаріший в Україні Галицький автоклуб не змогли перейти від теорії до практики. Ініціативу в свої руки взяв Львівський авто-фан-клуб «ЗАЗ-КОЗАК».

Починаючи з 2000 року, клуб провів вже шість повномасштабних шоу-змагань «Львівським трикутником» із залученням закордонних ретро-автомобілів – у 2000, 2006, 2010, 2011, 2012  та 2013 роках. У 2014 році, у зв’язку з проведенням АТО, повномасштабні перегони не відбувалися.

Замість них була організована виставка авто, під час якої збирали кошти для потреб бійців АТО і спільний проїзд учасників «Львівським трикутником». Ми переконалися, що при підтримці місцевої влади у Львові, можливо забезпечити проведення періодичного фестивалю на вищому рівні.

Перегони на трасі «Львівський трикутник» викликають неабияке зацікавлення серед автомобілістів з європейських ретро-клубів. Шоу-перегони 2013 року визнано багатьма учасниками з Польщі та Литви найкращими у Європі».

Мета заходу – проведення циклічних змагань за правилами Міжнародної Федерації класичних авто (FIVA) та внесення їх у міжнародний перелік офіційних заходів у Європі.

Львівський авто-фан-клуб «ЗАЗ-КОЗАК» став ініціатором створення Комітету класичних автомобілів  у структурі Автомобільній Федерації України.  Організатори зазначають, що Україна – одна з небагатьох держав Європи не репрезентована у Міжнародній Федерації класичних автомобілів («Federation Internationale Vehicules Anсiens»), тому успішне проведення у Львові Міжнародного фестивалю класичних автомобілів «Леополіс Гран Прі» та участь у аналогічних акціях за кордоном дозволять «прорубати вікно в Європу» й іншим українським містам та клубам. 

У 2013 році Кубок Львівського фестивалю ретро-автомобілів здобули поляки.

Про це повідомили сьогодні, 13 червня, на сайті київського інтернет-видання «iPress.ua».

Як інформував «ЩЛ», 13-14 червня у Львові традиційно пройде автомобільний фестиваль «Leopolis Grand Prix 2015», який цього року приурочений до 85-ї річниці перших кільцевих автоперегонів у в нашому місті, зокрема, в суботу більше ста старовинних машин змагалися за перше місце у перегонах на історичній трасі «Львівський трикутник».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів