У Львові стартував велопробіг «Дорогою Героїв!»

12:32 30 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Учасники велопробігу «Дорогою Героїв!» завершать його маршрут у селі Білогорща – на місці останнього бою Романа Шухевича. Таким чином молодь вшанує генерал-хорунжого у день його народження.

У вівторок, 30 червня, від пам'ятника Герою України В’ячеславу Чорноволу стартував велопробіг «Дорогою Героїв!». Начальник відділу молодіжної політики управління молоді і спорту Львівської облдержадміністрації Андрій Ковальський розповів:

«Це заключний захід в рамках святкування Дня молоді на Львівщині. Сьогодні тут зібралася активна молодь, члени громадських організації. Молодіжний велопробіг «Дорогою Героїв!», управління молоді та спорту облдержадміністрації проводить спільно з ЛОМГО «Юнацтво», «Спілкою студентів та молодих науковців».

Стартують учасники від пам’ятника В’ячеславу Чорноволу, тоді вони рухаються до пам'ятника Степанові Бандері та завершать маршрут у селі Білогорща, на місці останнього бою Романа Шухевича. Таким чином молодь вшанує генерал-хорунжого у день його народження».

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний зазначив, що такі заходи як велопробіг ще і до такої дати є надзвичайно важливими. Адже це водночас  і молодіжно-спортивна, і національно-патріотична подія.

Юрій Підлісний звернувся до учасників велопробігу з такими словами: «Мені надзвичайно приємно бути тут з вами. Сьогодні, у день народження головнокомандувача генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича та у річницю проголошення відновлення української державності 30 червня 1941 року, я вам бажаю здійснити цей велопробіг безпечно і пам'ятати завжди, що у здоровому тілі здоровий дух».

Юрій Підлісний також подарував учасникам прапор України. Його розгорнуть біля пам'ятника генерал-хорунжого у Білогорщі.

Про це повідомили сьогодні, 30 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів