Сьогодні у Львові відбудеться відбірковий турнір Української стрітбольної ліги

09:54 5 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

На площі перед Оперним театром змагатимуться понад 100 українських та 50 закордонних стрітбольних команд.

Сьогодні, 5 липня,  у Львові в рамках Фестивалю вуличних та екстремальних видів спорту «YarychStreetFest» відбудеться відбірковий турнір Української стрітбольної ліги, в якому візьмуть участь понад 100 українських та 50 закордонних стрітбольних команд. Основне протистояння розгорнеться на площі перед Оперним театром на майданчиках, облаштованих відповідно до вимог Національної баскетбольної асоціації (NBA).

Організатор фестивалю «YarychStreetFest» Іван Попович розповів: «Основою фестивалю «YarychStreetFest» є чемпіонат з вуличного баскетболу 3×3, який входить до Української ліги стрітболу. Загалом на площі біля Оперного театру встановлять вісім спортивних майданчиків, один з яких буде зі справжньою баскетбольною стійкою NBA. Ми очікуємо на більше, ніж 150 стрітбольних команд,  50 з яких приїдуть з-за кордону». 

Стрітбол – відносно молодий вид спорту. На відміну від баскетболу, у який грають в закритих приміщеннях, стрітбольні змагання відбуваються просто неба, переважно під музичний супровід.

Розмір ігрового поля дорівнює половині баскетбольного майданчика. Кільце в стрітболі також одне. Гра динамічна і, в основному, відбувається у форматі «три на три», а велику роль відіграє технічна майстерність кожного гравця. Так, фізично слабша стрітбольна команда може перемогти суперника, використовуючи свої унікальні тактичні прийоми.

Співорганізатор фестивалю«YarychStreetFest» Юрій Огоновський додав: «Запрошуємо 5 липня відвідати центральну частину Львова та отримати заряд яскравих емоцій на ціле літо».

Довідка

«Yarychstreetfest» –  це фестиваль здорового способу життя, який має на меті заохотити якомога більшу кількість молодих людей до цікавих та активних видів спорту. Цього року фестиваль відбуватиметься на трьох основних локаціях: площі перед Оперним театром, площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку та на території оновленого скейт-парку, що біля Порохової вежі.

У рамках фестивалю планується встановлення рекорду на найбільший Державний Герб України, парний чемпіонат України зі стронгмену за участю світових зірок спорту, туристичне орієнтування, окрема дитяча зона, відкриття оновленого скейт-парку, що біля Порохової вежі, та багато іншого. Дізнатись більше про фестиваль можна за посиланнями: http://vk.com/yarych.streetfest, https://www.facebook.com/yarych.fest.

Про це повідомили сьогодні, 5 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Натомість на сайті «Streetball.in.ua» розповіли:

«У неділю, 5 липня, на Львів чекає неймовірне баскетбольне дійство. На площі перед Оперним театром відбудеться відбірковий турнір Української Стрітбольної Ліги 3х3 під егідою FIBA, на який запрошуються команди з усіх куточків України.

Змагання відбуватимуться в рамках фестивалю екстремальних видів спорту «Yarych Street Fest». Організатор турніру: Орг.комітет «Yarych Street Fest» та УСЛ 3х3.

Генеральний партнер турніру: КФ »Yarych». Ексклюзивний медіапартнер - радіо «Люкс».

Місце проведення: пр. Свободи, площа перед Оперним театром. Початок турніру – 10:00.

В програмі:

3×3 (чоловіки, гравці 1996 р. н. і старші) – відбірковий турнір УСЛ 3х3

3×3 (жінки) – відбірковий турнір УСЛ 3х3

3×3 (юнаки, гравці 1997 р. н. і молодші) – відбірковий турнір УСЛ 3х3 - обов'язкова наявність документу!

1×1- відбірковий турнір УСЛ 

конкурс триочкових кидків

конкурс слем-данків

конкурси для глядачів

Участь у змаганнях безплатна. Реєстрацію учасників 1х1 завершено. Турнір пройде за правилами УСЛ 3х3 (http://streetball.in.ua/featured/214-pravilausl-3h3.html)

Переможці кожної категорії отримують право грати в фіналі УСЛ 3х3! Усі учасники, які зареєструються онлайн, отримують залікові бали рейтингу УСЛ та FIBA 3x3.

Переможці турнірів 3х3 будуть нагороджені кубками, медалями, подарунками!

Призовий фонд турніру – 20 000 грн!

І місце чоловчого турніру – 5000 грн

ІІ місце чоловічого турніру – 4000 грн

ІІІ місце чоловічого турніру – 3000 грн

І місце жіночого турніру – 2000 грн

І місце юнацького турніру – 2000  грн

Переможець конкурсу слем-данків – 2000 грн

Переможець конкурсу триочкових – 1000 грн

Переможець турніру 1х1 – 1000 грн

Про це повідомили на сайті «Streetball.in.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів