У Львові для відвідувачів відкрили один з найстаріших садів України та Східної Європи (відео)

16:46 5 квітня 2024 р.

Фото до новини

Безплатно відвідати сад можуть діти дошкільного віку, діти-сироти та діти позбавлені батьківської опіки, військовослужбовці строкової служби, учасники бойових дій, учасники АТО, люди з інвалідністю І та ІІ групи.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка відкрили для відвідувачів. Охочі можуть помилуватися колекцією рослин щовівторка, щочетверга та щонеділі. Години відвідування – з 10:00 до 18:00 год.

Оранжереї Ботанічного саду будуть доступними для відвідування з 1 травня 2024 року. Придбати квиток можна безпосередньо при вході на територію Ботанічного саду. Відвідувачів просять звернути увагу, що оплата квитків здійснюється через термінал ПриватБанку.

Адреса Ботанічного саду: м. Львів, вул. Черемшини,44. Подробиці щодо вартості вхідних квитків та інших послуг читайте за посиланням.

Читайте також: Де на Львівщині цвітуть шафрани-крокуси

Важливо, що безкоштовно відвідати сад можуть діти дошкільного віку, діти-сироти та діти позбавлені батьківської опіки, військовослужбовці строкової служби, учасники бойових дій, учасники АТО, люди з інвалідність І та ІІ групи.

Читайте також: Рідкісну рослину Собачий зуб виявили на Львівщині: готують створення ботанічного заказника

«Відкритий сезон у Ботанічному саду – це унікальна можливість відвідати історичне місце з надзвичайно багатою колекцією рослин кількістю у понад 5000 таксонів, серед яких – 64 види рослин, що занесено до Червоної книги України. Станом на сьогодні, Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка – це навчальна, науково-дослідна та природоохоронна установа, яка веде широку просвітницьку діяльність, що спрямована на поширення ботанічних та екологічних знань серед населення», - зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

До слова, Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка – це один з найстаріших садів України та Східної Європи, який засновано у 1852 році.

Читайте також: За зірвані первоцвіти на Львівщині доведеться заплатити від 510 до 1700 грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів