На Львівщині змії заповзають до людських осель

17:45 5 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: naturalist.if.ua

Гадюка вкусила машканця Сколівського району на присадибній ділянці.

4 травня до Сколівської райлікарні на Львівщині госпіталізували двох чоловіків, яких укусили змії. Зранку привезли 64-річного жителя села Верхнє Висоцьке Турківського району, ввечері доставили 62-річного Василя Деньковича зі села Коростів Сколівського району. Обоє – у стані середньої важкості.

Голова Коростівської сільської ради Мирослава Свистун розповіла: «Живемо у гірській місцевості, тому змії – постійна небезпека. Не лише для тих, хто біля лісу. Василь мешкає у центрі села. Цього вечора ставив огорожу на присадній ділянці. Не зчувся, як гадюка підповзла. Декілька років тому така ж історія трапилася з його тещею. Її теж до лікарні завезли, урятували». 

«Найбільше змії активізовуються на початку весни», – помітили місцеві. Цього року це перший випадок у селі, коли напали на людину. Мирослава Свистун розповіла також: «Якось заходжу у літню кухню, включила світло і обомліла. Змія – шахматна, коричнева – скрутилася у клубок та спить на дивані. Через відчинене вікно пролізла. Не один раз до сільської ради залізали».

Медики ж попереджають: коли укусила змія, негайно треба видалили отруту з рани. Можна висмоктувати, якщо у роті нема пошкоджень. Застерігають – аби люди рану припалювали вогнем, розрізували. Кажуть, що такі випадки трапляються.

Про це повідомили сьогодні, 5 травня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua». Як інформував «ЩЛ», на Львівщині шпиталізували після укусів змій двох чоловіків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів