«Екобуси» зібрали у Львові вже тонну використаних батарейок

12:00 7 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

Про це повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в управлінні екології та благоустрою ЛМР.

Як повідомила сьогодні, 7 липня, «Щоденному Львову» прес-служба міської ради, її поінформували в управлінні екології та благоустрою ЛМР, що в період з жовтня 2013 року до червня 2014 року «Екобуси» зібрали у Львові вже тонну використаних батарейок. У цьому ж повідомленні сказано:

«Використані батарейки несуть загрозу довкіллю та здоров’ю мешканців», – зазначають в управлінні екології та благоустрою ЛМР. Як повідомила Оксана Війтик, представник управління, з 2015 року у Львові знешкоджуватимуть і відпрацьовані енергоощадні (ртутні) лампи.

«На збір ламп потрібна спеціальна ліцензія від Мінекології, адже збирати їх в окремі контейнери не можна», – розповіла Оксана Війтик.

Нагадаємо, на даний момент у місті працюють 2 спеціально переобладнані «Екобуси» марки «Пежо», які збирають батарейки з 80 контейнерів, розташованих у різних куточках Львова. Збір батарейок відбувається в рамках проекту «Створення муніципальної системи поводження із відходами побутового електронного та електричного устаткування у Львові, із використанням досвіду Любліна», який реалізується департамент містобудування Львівської міської ради спільно з ГО «Екологічні Ініціативи» та Люблінським муніципалітетом.

Проект стартував у лютому 2013 року та триватиме 24 місяці.

Детальніша інформація та перелік пунктів збору використаних батарейок – за посиланням: http://e-waste.lviv.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів