Замість «котла» в Дебальцевому бойовики отримали «по зубах», – Генштаб (відео)

10:52 30 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Речника Генерального штабу Збройних Сил України Владислав Селезньов повідомив сьогодні, 30 січня, що заяви бойовиків про нібито утворення котла в районі Дебальцевського плацдарму не відповідають дійсності.


Відео: «112 Україна»

Чергові заяви бойовиків про нібито утворення котла в районі Дебальцівського плацдарму не відповідають дійсності. Навпаки – сили АТО завдали в цьому районі за минулі кілька днів величезних втрат нападникам.

Про це повідомив сьогодні, 30 січня, кореспондентові агенції «Укрінформ» в.о. речника Генерального штабу Збройних Сил України Владислав Селезньов. Заяву одного з лідерів терористів на Донбасі Захарченка про те, що російсько-терористичним силам нібито вдалося «замкнути» так званий «котел» в Дебальцевому, речник прокоменнтував так:

«Щодо заяви Захарченка: останнім часом лунають багато заяв. Але події вчорашнього дня в районі Дебальцівського плацдарму, зокрема, району Вуглегірська, чітко продемонстрували, що той, хто пробуватиме нас атакувати, отримає «по зубах».

От вчора бойовики «по зубах» отримали. Інформація про нібито закриття якогось «котла» в районі  Дебальцевого не відповідає дійсності».

Владислав Селезньов додав, що бойовики вчора здійснювали «досить потужний» наступ в районі Вуглегірська, однак комплексними заходами механізованих і артилерійських підрозділів сил АТО були розбиті. «Наразі втрати бойовиків уточнюються нашою розвідкою і будуть оприлюднені згодом, попередні втрати терористів вчора озвучував прес-центр АТО», – уточнив в.о. речника Генштабу. 

Коментуючи пропозицію Захарченка здаватися «оточеним» українським військовим в районі Дебальцевого, Селезньов відповів наступне: «Думаю, що краще за мене відповідають наші воїни, які знаходять на передовій та несуть службу на блокпостах і опорних пунктах та дають гідну відсіч бойовикам і знищують їх живу силу та техніку».

Як повідомив напередодні прес-центр АТО, українські військові 29 січня, за попередніми даними знищили 22 бойовиків, 48 поранили. Противник зазнав втрат також у бойовій техніці. Сили АТО знищили 6 ворожих бойових броньованих машин та 4 гармати.

Водночас за уточненими даними, 28 січня втрати терористів становили 73 вбитими та 170 пораненими. Бійці АТО знищили 13 танків, 4 бойові броньовані машини, 12 гармат, 20 одиниць автомобільної техніки та дев'ять одиниць БМ-21 «Град».

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті агенції «Укрінформ». Своєю чергою, агенція «ЛІГАБізнесІнформ» передала сьогодні, 30 січня:

«Українські військові в районі Дебальцевого зупинили наступ бойовиків, знищивши кілька десятків танків. Про це повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ» з посиланням на одного з бійців Нацгвардії, які брали участь у відбитті атаки.

«Найгарячіший бій був в районі Вуглегірська і Горлівки сьогодні. Противник намагався пробитися. Була масова атака танками. Кілька десятків одиниць техніки нам вдалося спалити, ми відкинули противника і знищили», – повідомив боєць.

Він зазначив, що в цілому зберігається напружена ситуація в районі Дебальцевого. «Але ніякого котла у них не вийде. Вони продовжують абсолютно безглуздо і бездарно втрачати людей і техніку. Ні сантиметра української землі захопити у них не виходить і не вийде», – сказав боєць.

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті агенції «ЛІГАБізнесІнформ». Натомість боєць батальйону «Київ-2» Ігор Савчук повідомив сьогодні, 30 січня, що Дебальцеве перетворилося для бойовиків у пекло: знищено 17 танків, не менше 70 убитих. «Дзвонили з Вуглегірська ЗСУ 17 танків бойовиків завалили! ЗСУ «відтутюжили» бойовиків під Вуглегірськом так, що їх голова Мозговий втік з поля бою... Зараз у місті тихо і спокійно...», – зазначив боєць. За його словами, у бойовиків величезні втрати.

«Всі лікарні та морги Калінінського та Центрально-міського районів забиті трупами й пораненими. Втрати бойовиків: не менше 70 «200-их» та 135 «300-их», –  уточнив Ігор боєць.

«Також бойовики зазнали чергової поразки в районі Лозової, Доломітового і Гольмовского, були відкинуті в сторону вул. Б. Макухи і 50-річчя СРСР», – зазначив Савчук.

«Дебальцеве перетворилося для бойовиків в пекло», – підсумував Ігор Савчук.

Боєць повідомив це сьогодні, 30 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів