Заблоковані 24 бригада з Львівщини, 72 з Білої Церкви й 79 з Миколаєва ще не отримали допомоги, – активіст

10:52 27 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Клименко / «Голос України»

Про це повідомляє в неділю співголова Громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.

Агенція «Гал-інфо» передає сьогодні, 27 липня, в повідомленні «Заблоковані українські військові на кордоні так і не отримали обіцяної Президентом підмоги, – Снєгирьов»:

«На сьогодні ми маємо ту ситуація коли намагаючись отримати певні преференції вище військове керівництво та генерали доповідає Президенту і народу України про не існуючі факти надання підкріплення заблокованим на кордоні військовим частинам. Про це «Гал-інфо» розповів Дмитро Снєгирьов, активіст з Луганська, співголова Громадської ініціативи «Права Справа».

2Такі особисті амбіції генералів та вищого військового командування призвели до катастрофічної ситуації навколо 24-ї, 72-ї, 79-ї бригад. Бажання міністра оборони прозвітувати про взяття під контроль ділянок кордону і звільнення Свердловська. Призвело до того, що військові змушені в оточенні вже два тижні вести важкі оборонні бої без підтримки з боку інших частин армії, тилу та систем забезпечення. Всі заяви про надходження допомоги цим частинам не мають підстав. Станом на 10.00 жодної допомоги оточеним військовим не надійшло», – повідомив Дмитро Снєгирьов».

Як інформував «Щоденний Львів», голова Громадянської ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов заявив у суботу, що оточені на кордоні з Росією 24-та бригада з Львівщини, 72-а з Білої Церкви й 79-а з Миколаєва просять підмогу, натомість Президент Петро Порошенко повідомив увечері 26 липня на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «О 19-й годині 72-а механізована і 79-а аеромобільна бригади отримали продовольство і боєприпаси. Про це мені доповів Міністр оборони України. До Червонопартизанська забезпечено поставку 15 тон продовольства і боєприпасів», Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» – керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук – повідомив сьогодні, 27 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» такі оперативні дані «ІС»: «Штабом АТО організована доставка боєприпасів, продовольства і медикаментів підрозділам силовиків у прикордонних районах. За нашими даними, всі підрозділи доповіли про отримання допомоги в повному обсязі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів