За час російської інтервенції полягли 81 львівський десантник, 13 із них нагороджені орденами посмертно, – Міноборони

16:16 20 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили в понеділок у прес-службі Міноборони, за час російської інтервенції, в боях на сході нашої держави загинув 81 десантник з 80-ї окремої аеромобільної бригади, 13 із них, відповідно до Указу Президента України, були посмертно нагороджені орденами «Богдана Хмельницького» та «За мужність».

У прес-службі міністерства оборони України повідомили сьогодні, 20 квітня,

«Відповідно до Указу Президента України, 13 захисників Батьківщини – воїнів 80-ї окремої аеромобільної бригади Повітрянодесантних військ Збройних Сил України нагороджені орденами «Богдана Хмельницького» та «За мужність» (посмертно)...

Тихо. Дуже тихо. Зовсім без будь-якого звуку, падали материнські сльози на орден «За мужність». Орден, який її син ніколи не почепить на свій однострій. І ніколи не вийде в ньому поміж люди. Бо цей орден зі страшним приписом – ПОСМЕРТНО.

Сьогодні воїни 80-ї окремої аеромобільної бригади Повітрянодесантних військ вишикувались під Бойовим прапором щоб вшанувати пам’ять своїх загиблих побратимів. А родини восьми з них перед строєм отримали ордени «Богдана Хмельницького» та «За мужність» з рук командира бригади полковника Андрія Ковальчука.

– Це найменше, що можемо зробити всі ми для вас, – зазначив полковник Андрій Ковальчук. – Кожного з ваших чоловіків, братів, дітей я знаю і пам’ятаю. Кожен з них – герой! Вони віддали своє життя щоб тисячі українців жили в нормальній квітучій мирній державі!

А потім звертаючись до батьків, ледь стримуючи сльози командир додав: «Якби я міг, то закрив би собою кожного бійця...».

Загалом за час російської інтервенції, в боях на сході нашої держави загинув 81 десантник з 80-ї окремої аеромобільної бригади. Тринадцять з них, відповідно до Указу Президента України, були посмертно нагороджені орденами «Богдана Хмельницького» та «За мужність». Ще понад 400 мужніх захисників Батьківщини отримали поранення різного ступеню важкості.

Зараз львівські десантники хочуть встановити на території частини пам’ятну стелу, де навічно будуть закарбовані імена всіх героїв, які віддали своє життя в битві з озброєними окупантами за незалежність України. Слава Героям!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів