Янукович визначатиметься з Тимошенко після підписання угоди з ЄС

14:38 31 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

«Воліє обмежитися її вивезенням на лікування на правах ув’язненої і з подальшим відбуттям покарання після повернення до України».

Процедура ухвалення закону про лікування Юлії Тимошенко за кордоном і його підписання Віктором Януковичем може завершитися напередодні або й після листопадового саміту у Вільнюсі. Про це пише «Український тиждень» з посиланням на власні джерела.

«Янукович фактично вийшов із попередніх домовленостей з місією Кокса – Квасневського та замість нібито «погодженого» рішення про звільнення Тимошенко, нехай і шляхом часткового помилування, воліє обмежитися її вивезенням на лікування на правах ув’язненої і з подальшим відбуттям покарання після повернення до України», – пише видання.

Наразі представники влади публічно і в унісон заперечують можливість помилування Тимошенко через «відсутність підстав». Тож фактично є два ймовірних сценарії розвитку подій: або, лишаючись засудженою, вона виїде за кордон на лікування, або і далі буде в Україні.

Окрім того, повторне голосування за законопроект про лікування за кордоном засуджених прогнозують не раніше ніж 5 листопада, тобто менш ніж за два тижні до засідання Ради ЄС 18 листопада. За інформацією джерел «Українського тижня», процедура ухвалення закону і його підписання Януковичем може завершитися взагалі напередодні або й після саміту.

Не виключено, що в такий спосіб президент розраховує підстрахуватися – ухвалений парламентом документ отримає його підпис лише після того, як європейці поставлять автограф під Угодою про асоціацію. В іншому випадку Юлія Володимирівна не покине територію України.

Як повідомляв «ЩЛ», глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив – якщо Україна не встигне виконати всі умови Євросоюзу до листопадового саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі, то підписання угоди про асоціацію можуть перенести на 2014 рік, бо, як наголосив міністр, «залишається під знаком питання» виконання ключової умови Євросоюзу – звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко». Натомість посол Іспанії в Києві Херардо Анхель Бугайов Оттоне стверджує, що угода про асоціацію буде підписана в будь-якому випадку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів