«Янукович призначив головою Львівської ОДА фігуранта справ про фальсифікацію виборів»

14:51 31 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

«Народний депутат Геннадій Москаль заявляв, що спецпідрозділом «Беркут», який вилучав бюлетені на окрузі №132 у Первомайську під час парламентських виборів минулого року, командував Олег Сало».

Столичний «Тиждень.ua» відреагував сьогодні, 31 жовтня, на зміну в керівництві Львівщиною публікацією «Янукович призначив головою Львівської ОДА фігуранта справ про фальсифікацію виборів»:

«Президент Віктор Янукович звільнив Віктора Шемчука з посади голови Львівської обласної державної адміністрації і призначив на цю посаду Олега Сала. Про це йдеться в указах глави держави від 31 жовтня, які оприлюднені на сайті президента.

Іншим указом Янукович призначив Шемчука своїм радником. Нагадаємо, Шемчук очолював Львівську ОДА з березня 2013-го.

Олег Сало народився в м. Нестерові (нині – Жовква) на Львівщині. Закінчив Дублянську аграрну Академію, Львівський регіональний Інституту державного управління та Національну Академію держуправління при президентові України.

Після служби в армії, у 1988 році вступив на службу інспектором ДПС ДАІ Управління МВС України у Львівській області. У 1998 році призначений начальником відділу МРЕ ДАІ Управління МВС України Львівської області. З 2000 року - начальник Управління ДАІ Управління МВС України Львівської області.

З квітня 2003 року – заступник начальника з громадської безпеки, начальник УМВСУ на Львівській залізниці. З грудня 2003 по січень 2005 року – начальник УМВС у Львівській області.

У лютому 2005 року ГПУ порушила проти нього дві кримінальні справи за фактами порушення виборчого права та зловживання владою та службовим становищем. Після цього він був оголошений в міжнародний розшук.

На парламентських виборах 2006 року балотувався за списком блоку «Народна опозиція» Наталії Вітренко.

У жовтні 2006 року Генеральна прокуратура повернула згадані кримінальні справи у прокуратуру Львівської області для дорозслідування. 19 лютого 2007 Печерський райсуд Києва ухвалив рішення припинити ці кримінальні справи «у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину».

У березні 2010 року очолив ГУ МВС у Рівненській області. Згодом був радником МВС по Західному регіону України.

Потім займав посаду першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС України. А в 2012 році очолив міліцію Івано-Франківщини.

Нагадаємо також, що народний депутат Геннадій Москаль заявляв, що спецпідрозділом «Беркут», що вилучав бюлетені на окрузі №132 у Первомайську під час парламентських виборів минулого року, командував Олег Сало.

«Згідно з даними оперативників Миколаївщини , офіційно спецпідрозділ «Беркут» не було залучено для вилучення бюлетенів і доставки їх в миколаївський суд – це була особиста вказівка ​​Сало», - написав тоді Москаль на сторінці у Facebook».

«ЩЛ» знайомив із біографією нового керівника Львівщини в публікації «Президент Янукович звільнив голову ЛОДА Шемчука і призначив Сала (доповнено)», й цитував висновок одного зі столичних видань, що «Губернатори Львівщини міняються, як шкарпетки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів