«Губернатори Львівщини міняються, як шкарпетки»

14:18 31 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: ntktv.ua

Нею вже керував генерал-майор міліції – Михайло Цимбалюк.

Столична «Gazeta.ua» відреагувала сьогодні, 31 жовтня, на ротацію очільників Львівщини публікацією Лесі Межви «Губернатори Львівщини міняються, як шкарпетки»:

«Президент звільнив голову Львівської обласної адміністрації Віктора Шемчука. Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Губернатором Львівщини призначено Олега Сала, міліціонера, який колись очолював міліцію Львівщини, а дотепер був начальником управління МВС у Івано-Франківській області. Шемчук тепер має стати радником президента.

Він пробув на посаді голови ЛОДА 8 місяців. До нього областю керував колишній генеральний директор Укрзалізниці Михайло Костюк, який пропрацював на посаді рік і п'ять місяців. 

Перед Костюком область доручили кадровому міліціонерові, генерал-майорові Михайлу Цимбалюку. Він протримався в кріслі губернатора 11 місяців.

Першим головою ЛОДА, якого Янукович призначив після своєї перемоги на виборах був колишній львів'янин, тодішній депутат Верховної Ради від Партії регіонів Василь Горбаль. Президент звільнив його через дев'ять місяців роботи.

У лютому 2005 року Генпрокуратура порушила проти Сала дві кримінальні справи через зловживання владою та службовим становищем на виборах 2004 року. Після цього він був оголошений в міжнародний розшук.

На парламентських виборах 2006 року Олег Сало балотувався за списком блоку «Народна опозиція» Наталії Вітренко. У жовтні 2006 року Генеральна прокуратура України повернула кримінальні справи, порушені проти Сало, у прокуратуру Львівської області для дорозслідування. 19 лютого 2007 Печерський райсуд Києва ухвалив рішення припинити ці кримінальні справи «у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину».

«ЩЛ» знайомив із біографією нового керівника Львівщини в публікації «Президент Янукович звільнив голову ЛОДА Шемчука і призначив Сала (доповнено)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів