Видавці відхрещуються від сепаратистської літератури

15:04 29 липня 2014 р.

Фото до новини

Власники книготорговельної мережі «Читай Місто» і «Книжковий Супермаркет» повідомили про можливі провокації з боку псевдонаціоналістів, які готують вкидання антиукраїнської літератури у їхні книгарні.

Сепаратистської літератури у цих книгарнях немає, повідомила прес-служба загальноукраїнських мереж «Читай Місто» і «Книжковий Супермаркет».

Деякі керівники нацоналiстичних органiзацiй займаються підбурюванням громади  до незаконних дій проти книготорговельних мереж, в яких, начебто, розповсюджуються антиукраїнські книжки і генеруються фінансові потоки для видання ганебного читва. Провокатори звинувачують найпотужніших книготорговельних операторів у розпаленні політичного конфлікту і порівнюють їх із сепаратистами.

З метою дискредитації іміджу книготорговельних мереж цими особами ввезено в Україну, вочевидь у контрабандний спосіб, антиукраїнську продукцію, видану в Росії. Водночас, вони планують надрукувати і позначити цю продукцію підробленими цінниками, що нагадують цінники мереж, та за участі представників ЗМІ зімітувати продаж провокативного читва в одному чи декількох магазинах «Читай Місто» і «Книжковий Супермаркет».

«У наших книгарнях ніколи не розповсюджувалась література з метою пропаганди, тим паче ворожа Україні. Асортимент магазинів найпотужніших українських книжкових операторів представлений тільки продукцією, актуальною для вітчизняної читацької аудиторії. Ми патріотично налаштовані та з перших днів підтримували незалежність, Майдан і завжди підтримуємо цілісність України. На сьогоднішній день у наших книгарнях активно акумулюються фінанси для придбання обладнання, необхідного для бійців АТО», – йдеться в коментарі власників книготорговельних мереж.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів