Вуглегірськ зараз розділений навпіл, – волонтер (відео)

14:10 30 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Волонтер Олексій Мочанов повідомив у п’ятницю: «Бойовики контролюють близько половини Вуглегірська, з боку Горлівки бійці Збройних Сил України тримають кругову оборону».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Волонтер Олексій Мочанов повідомив сьогодні, 30 січня, такі останні новини з нав'язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Заяви Захарченка про «котел» і про те, що «Вуглегірськ наш» не відповідають дійсності. І про дорогу від Дебальцевого до Артемівська – теж. На цій трасі і раніше можна було нарватися на артилерійські або диверсійні неприємності – нічого нового і екстраординарного там зараз не відбувається. Робоча військова обстановка.

Вуглегірськ зараз розділений навпіл. Бойовики зайшли з боку Горлівки і пошарпали міцно наш блокпост за залізничним переїздом.

Були і поранені і полонені, і вбиті. На превеликий жаль. З обох сторін. Бойовики контролюють близько половини Вуглегірська, з боку Горлівки бійці ЗСУ тримають кругову оборону».

Волонтер написавце на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, головний редактор проектів «InformNapalm» і «BurkoNews» Роман Бурко повідомив сьогодні, 30 січня:

«На поточний момент ситуація дуже важка. Бачив в мережі багато різної суперечливої інформації і про те, що нібито здали і про те, що всіх вибили. Істина – посередині.

Незаконні збройні формування завдали ударів з боку Каютового та Єнакієвого, противник увійшов до Вуглегірська й відтіснив сили АТО до залізничного вокзалу (про повну здачу міста не йдеться). Підрозділи Національної Гвардії були дезорієнтовані.

13-й мотопіхотний батальйон (Чернігів) та 25-й батальйон тримаються. Також бої ведуть і інші підрозділи. Опорні пункти також тримають натиск бойовиків, які прибувають. Йдуть перестрілки і ближні бої, результат яких підбивати наразі рано. Інформацію отримано безпосередньо з першоджерел, якщо у когось є що додати – то пишіть в коментарі».

Роман Бурко написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість народний депутат Антон Геращенко повідомив сьогодні, 30 січня:

«Говорив з начальником Донецької міліції В'ячеславом Аброськіним і з хлопцями з спецбатальйону міліції «Світязь» про ситуацію в районі Вуглегірська-Дебальцеве. Вуглегірськ та Дебальцеве – наші!».

За даними нардепа, «вчора у другій половині дня терористичні угруповання наступали на Вуглегірськ і навіть зайшли на одну з околиць цього містечка, але ввечері в результаті точних артилерійських ударів і сміливих маневрів наших танкістів, ворог був зупинений.  Антон Геращенко пише також:

«Бої тривають на околиці Вуглегірська вбік Єнакієвого. Там героїчно тримає оборону 13-й територіальний батальйон ЗСУ. В самому Дебальцевому центр міста тримають під контролем батальйон міліції спецпризначення «Світязь».

Штаб АТО і Генштаб повністю в курсі ситуації навколо Вуглегірська і повинні приймати всі необхідні рішення для ефективного відбиття атак і оборони Вуглегірського ділянки оборони. Після втрати донецького аеропорту, справа честі нашої армії захистити Вуглегірськ та Дебальцеве від наступу противника, сили якого, до того ж, не безмежні». 

Нардеп повідомив це сьогодні, 30 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, інтернет-видання «Українська правда» передає сьогодні, 30 січня:

«Вуглегірськ перебуває під контролем сил АТО. Про це повідомив «Українській правді» один з бійців, який перебуває на місці. «Атаку на Вуглегірськ ми відбили вночі. Зараз знову тривають бої», – сказав боєць.

Водночас в.о. керівника прес-служби Генштабу Владислав Селезньов також повідомив «Українській правді», що бої у Вуглегірську тривають. «Бойовики продовжують обстріли блокпостів та опорних пунктів, ведуться  бойові дії в районі Вуглегірська. Сили АТО ведуть контр-батарейну боротьбу, точеними ударами знищують вогневі засоби та техніку противника», – додав речник Генштабу. – Інша інформація не розголошується, щоб не завдати шкоди діям сил АТО на визначених рубежах та ділянках. В цей час зараз тривають бойові дії в районі Вуглегірська».

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті «Української правди». Натомість телеканал «112 Україна» передає:

«Бойовики самопроголошеної «ДНР» контролюють Вуглегірськ, а кільце навколо Дебальцевого стислося. Про це повідомило телеканалу «112 Україна» джерело в Генштабі. «Вуглегірськ взяли сепаратисти. Це і є по суті замикання (Дебальцевського котла. – Ред.)», – сказало джерело».

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті телеканалу «112 Україна».

Як інформував «Щоденний Львів», народний депутат і командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко повідомив у п’ятницю: «Вуглегірськ перебуває під контролем терористів. Окремі наші опорні пункти тримаються», натомість РНБОУ запевняє, що всі атаки на блокпости українських силовиків у Вуглегірську відбито.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів