Верховна Рада ухвалила закон для розпуску фракції КПУ

13:31 22 липня 2014 р.

Фото до новини

Парламент законодавчо закріпив за головою Верховною Радою України можливість розпуску фракції, у разі, якщо вона стає меншою, ніж при формуванні під час першої сесії.

За відповідний закон про внесення змін до регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу і припинення дій депутатських фракцій (груп) з п’ятого разу проголосували 232 народних депутати.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов пообіцяв уже протягом дня направити закон на підпис президенту. «Я сьогодні направлю цей закон президенту і буду просити, щоб він негайно його підписав і після цього оголошу про розпуск фракції Комуністичної партії України», – заявив спікер парламенту.

Народні депутати України внесли до статті 60 закону про регламент Верховної Ради України норму, згідно з якою депутатська фракція (група), склад якої став чисельно меншим, ніж мінімальна кількість народних депутатів, що були у найменшій фракції, сформованій протягом першої сесії парламенту, може бути розпущена спікером парламенту через 15 днів після зменшення.

Зі свого боку, фракція Комуністичної партії обвинуватила голову парламенту Олександра Турчинова в тиску на парламентарів при розгляді цього законопроекту. Як заявила депутат Ірина Спіріна, подальші кроки фракції комуністів обговорюватимуться на її засіданні.

Протягом останнього місяця з фракції Комуністичної партії України вийшли кілька народних депутатів, у результаті чого склад фракції КПУ у парламенті став меншим, ніж при її формуванні під час першої сесії.

Про це повідомило "Радіо "Свобода".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів