У прес-службі ДонОДА спростували повідомлення про «обмін аеропорту Донецька» (відео, оновлено)

13:48 1 жовтня 2014 р.

Донецький аеропорт

Донецький аеропорт
Фото: «62.ua - Сайт міста Донецька»

У прес-службі Донецької облдержадміністрації повідомили в середу: «Ця фраза вирвана з контексту. В розмові не для запису йшлося, що бойовики вимагають, щоб їм віддали Донецький аеропорт».


Відео: Інтер

У прес-службі голови Донецької облдержадміністрації Сергія Тарути заявили сьогодні, 1 жовтня, що Україна не обговорює питання обміну території донецького аеропорту на інші території. «Ця фраза вирвана з контексту. В розмові не для запису йшлося, що бойовики вимагають, щоб їм віддали Донецький аеропорт. Взамін вони пропонують звільнити кілька селищ», – запевняють у повідомленні. – Така вимога озвучується ними вже кілька місяців».

Про це повідомили в прес-службі ДонОДА інтернет-видання «Українська правда», коментуючи інформацію, поширену інтернет-виданням «62.ua – Сайт міста Донецька». У ньому повідомлялося, що голова облдержадміністрації Сергій Тарута нібито сказав сьогодні, 1 жовтня: «Переговори про обмін аеропорту (Донецька. – «ЩЛ») дійсно ведуться. На жаль, Новоазовськ в цих переговорах не обговорюється – він поки залишиться окупованим містом. Обмін проводитиметься на території, що впритул прилягають до Донецька. Йдеться про великі території».

Як інформував «Щоденний Львів», командир батальйону «Донбас» і кандидат у народні депутати Семен Семенченко повідомив у середу: «Донецький аеропорт в будь-якому разі, згідно з домовленостями, повинні були віддати. Однак для чого сьогодні його утримують і знову ставлять людей під загрозу – незрозуміло».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів