Українські військові можуть вільно покинути Крим, – речник Путіна (відео)

23:58 18 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Про це заявив пізно ввечері у вівторок прес-секретар російського президента.


Відео: ТСН.ua

Як повідомляє сьогодні, 18 березня, російська служба «ВВС» прес-секретар Путіна – Дмітрій Пєсков – заявив у програмі «Hardtalk» цієї британської телерадіокорпорації, що українські військові, які залишаються в Криму, можуть або приєднається до військових частин Криму, а потім – до російської армії, або вільно покинути півострів.

«ВВС» також повідомляє: «За оцінками, на території Криму зараз перебувають близько 20 тисяч українських солдатів. У вівторок в Криму загинув український військовослужбовець». «На жаль, ми змушені стикатися з провокаціями», – прокоментував Пєсков інформацію про його загибель. 

Він також запевнив, що Росія не збирається починати військові дії на території Східної України, уточнивши: «Безумовно, мова не йде про військові дії в східних регіонах України. Але Росія буде робити все можливе, використовуючи законні засоби – всі законні засоби, в повній відповідності з міжнародним правом, – щоб захистити і протягнути руку допомоги росіянам , які живуть у східних регіонах України».

Якщо обіцянка прес-секретар Путіна – не блеф, то, можливо, після дозволу керівництва України своїм військовим у Криму застосовувати зброю російські окупанти й справді більше не змушуватимуть їх штурмами до переходу на їх сторону. Втім, поспішати з довірою сказаному в Кремлі – справа невдячна.

Як повідомляв «Щоденний Львів», після дозволу українським військовим застосувати зброю російські окупанти розпочали їх розблоковувати.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів