Українці звільнити Дебальцеве й висоту Савур-Могила та увійшли в Шахтарськ, Торез і Лутугіне (відео)

13:58 28 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

Про це повідомив у понеділок речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.


Відео: «Телеканал новин «24»

Інформаційно-аналітичний центр РНБО звітує сьогодні, 28 липня, в повідомленні «Сили АТО взяли Дебальцеве та висоту Савур-Могила»:

«Збройні сили України ведуть активні наступальні дії на райони, тимчасово підконтрольні російським найманцям. Про це під час брифінгу у Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Учора літаки повітряних сил ЗСУ завдали удари по скупченнях терористів, знищивши велику кількість бронетехніки та живої сили бойовиків. Це дозволило активізувати наступ сил АТО та звільнити Дебальцеве та стратегічно важливу висоту Савур-Могила, з якої бойовики постійно вели обстріл позицій українських силовиків.

Також наші військові увійшли в Шахтарськ, Торез та Лутугіне. Зараз тривають бої за повне звільнення Первомайська та Сніжного.

Підрозділи Збройних сил та Національної гвардії закріпилися на околицях Горлівки та готуються до її звільнення. Контроль над цими територіями дозволить оточити та знешкодити донецьке та горлівське угруповання терористів.

Окрім цього, підрозділи високомобільних десантних військ провели рейдові дії в напрямку Рідкодуб, Логвіно та Тернове. Там знищено блокпости та вогневі точки супротивника.

У Горлівці залишки бандформувань з установок «Град» та мінометів хаотично обстрілюють житлові квартали, внаслідок чого гинуть мирні жителі. Ці обстріли терористи видають за дії українських військових.

Проте провокації бойовиків вже розкрито місцевими активістами, які оперативно повідомляють представників АТО про всі вчинені злочини та інформують їх про наміри бандитів. Також є інформація, що терористи замінували виробничі приміщення концерну «Стірол» у Горлівці.

Натомість кореспондент агенції «Укрінформ» цитує в понеділок ще одну заяву речника Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрія Лисенка:  «У Шахтарську відбувається наступ наших наземних підрозділів, вони блокують місто. Артилерія та авіація при цьому не застосовується. Шахтарськ не бомбардується і не обстрілюється артилерією».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів