Українські війська стримують на Донбасі не менше чотирьох російських батальйонних тактичних груп, – «ІС» (відео)

09:12 23 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Такі оперативні дані спільноти «Інформаційний Спротив» повідомив у вівторок її координатор Дмитро Тимчук.


Відео: ТСН

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 23 вересня, такі її оперативні дані:

«У зоні конфлікту на Донбасі впродовж ночі з 22 на 23 вересня помітно знизилася активність російсько-терористичних військ. Минула ніч у зоні протистояння пройшла спокійно, група «ІС» не фіксувала обстрілів позицій сил АТО.  Разом із тим, упродовж учорашнього дня (22 вересня) залишалася напруженою ситуація в районі Луганська й Щастя (Луганська область) та Донецька, Дебальцевого, Красногорівки, Мар’їнки, Новотроїцького, Широкиного (Донецька область).

Після виведення певної частини російських військ з Донбасу, на українській території залишається не менше чотирьох батальйонних тактичних груп військ РФ. Спостерігається виведення на територію Росії деякої кількості техніки, однак важкі озброєння не виводяться.

У районі Луганська за допомогою російських фахівців і перекинутих із РФ засобів створено ешелоновану систему ППО. Раніше така система була створена в районі Донецька. 

Керівництвом «ЛНР» віддані розпорядження бойовикам розпочати «полювання» за документами українських військових. У полонених і загиблих українських військовослужбовців вилучаються військові квитки, посвідчення особи і ін.

Учора, 22 вересня, в районі Маріуполя просування російсько-терористичних військ було зірвано артилерією українських військ поблизу Комінтернового. Після чого противник перейшов до тактики рейдових дій силами невеликих (10-20 чол.) тактичних підрозділів. Російські військовослужбовці, які діють цьому напрямку, переодягнені в місцеве «ополчення». 

Одночасно впродовж вчорашнього дня відзначалися бойові зіткнення в районі Новотроїцького. Російсько-терористичні війська намагалися вийти до Волновахи для подальшого просування на південь, до угруповання своїх військ в районі Новоазовска. Їх успішно стримували українські війська. 

Відзначається активне переміщення вантажів. Упродовж останньої доби в Донецьк прибула колона з 6 вантажних автомобілів, яка посилено охороняється. Про вміст її вантажу місцевим бойовикам не повідомляється.

Одночасно через пункт пропуску «Ізварине» також під посиленою охороною на територію Росії було виведено три колони вантажних автомобілів. У складі колони також зафіксовані БТР

Хоч минула ніч у зоні протистояння пройшла спокійно, впродовж попереднього дня терористами було здійснено декілька десятків обстрілів позицій наших військ зі стрілецької зброї, мінометів, ствольної й реактивної артилерії. Зокрема: 

сім разів обстріляли позиції українських військ в аеропорту «Донецьк»;

чотири рази бойовики намагалися штурмувати опорний пункт наших військ поблизу Некішиного, всі спроби було відбито, супротивнику з втратами довелося відступити;

тричі обстріляно з мінометів і РСЗВ опорний пункту сил АТО поблизу Малоорловки, спробу терористів штурмувати позиції опорного пункту успішно відбито;

двічі бойовики завдавали вогневого удару по ТЕС у місті Щастя в Луганській області;

також було обстріляно позиції наших військ поблизу Мар’їнки, Авдієвки, Трудовського, Гранітного, Красногорівки, Пісків, Дебальцевого, Гострої Могили, Шуми, Орлово-Іванівки, Приморського, Гнутового, Талаківки».

Зокрема Дмитро Тимчук повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів