Українські силовики намагаються «відрізати» північ Луганщини від бойовиків, – РНБО (відео)

14:19 21 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: АР

Про це заявив у понеділок речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.


Відео: «112 Україна»

 Телеканал «112 Україна» інформує сьогодні, 21 липня, в повідомленні «Якщо сили АТО «відріжуть» північ Луганської обл., бойовикам доведеться здатися в полон, – РНБО»:

«Головна задача сил АТО – «відрізати» північ Луганської області, після чого бойовики будуть змушені здатися в полон. Про це на брифінгу, який транслював телеканал «112 Україна», заявив глава Інформцентру РНБО Андрій Лисенко.

«Головне завдання – відрізати шматок (північ Луганської області): населений пункт Металіст, Стукалова Балка. Якщо вони тут будуть відрізані, все що їм залишиться – здатися в полон», – зазначив він. Раніше Лисенко повідомив, що у Молодогвардійську Луганської обл. бойовики захопили підстанцію лінійного відділення Міненерго».

Натомість «Телеканал новини «24» інформував у понеділок у повідомленні «Сили АТО наступають: за добу військові заблокували Лисичанськ та відвоювали Рубіжне»:

«Сили антитерористичної операції продовжують наступ на Сході. Силовики відрізали від постачання бойовиків у Луганську. Також відтіснили їх від місцевого аеропорту – сепаратисти чинять опір просуванню українських військових.

Підрозділи антитерористичної операції також повністю заблокували місто Лисичанськ. Під час спроб бойовиків вирватися з оточення було знищено техніку та захоплено в полон близько 30 терористів, громадян Росії. Декілька з них – чеченської національності. Протягом доби також взято під контроль периметр поблизу Рубіжного, ущільнюється кільце навколо Горлівки та Донецька. Сепаратисти продовжують обстрілювати позиції українських військових.

Для цього використовують «Гради», міномети та стрілецьку зброю. Найбільш складна обстановка зберігається у районі Донецька, Луганська, Краснодону, Попасної та в прикордонній зоні.

Не обходиться і без жертв серед мирного населення. За минулу добу у Луганську від обстрілу терористів загинуло 2 людей ще 12 отримали поранення».

Своєю чергою, телеканал «Espreso.tv» розповів у понеділок у повідомленні «Силовики почали новий активний наступ у зоні АТО»:

«Українські збройні сили заблокували місто Рубіжне Луганської області і зараз триває його звільнення від бойовиків. Як повідомили в прес-службі глави держави, українська армія незважаючи на опір бойовиків, які продовжують отримувати високоточну зброю та важку техніку з Росії, «продовжує наступ та звільняє від цієї навали територію держави, відновлюючи порядок та життєдіяльність в містах і селах України».

Крім того, продовжуються запеклі бої під Лисичанськом. При спробі прориву з Лисичанська була розбита колона бронетехніки бандформування: три бронемашини знищено, 23 бойовика взято в полон, в тому числі й поранений ватажок.

Серед полонених є представники чеченської національності. Всі бойовики мають російське громадянство.

Також тривають бої за місто Попасна на Луганщині. Це стратегічне місто сепаратисти перетворили на свій бастіон, щоб українська армія не відрізала велике терористичне угруповання в районі Лисичанська-Рубіжного-Сєвєродонецька від основної території, яку вони контролюють. Однак за даними нашого джерела, терористи відкрили прицільний вогонь по військовим із житлових кварталів і сили АТО змушені були відступити.

За даними групи «Інформаційний спротив», бойовики в ході штурму спробували вибити підрозділ АТО з блок-поста біля Луганська. У результаті бою штурм був відбитий, штурмова група терористів знищена.

Селище Ювілейне контролюється збройними силами України. Український прапор в селищі був встановлений ще вчора. 

«В даний момент представники АТО зміцнюються на підступах до Луганська в цьому напрямку», – пише «Інформатор» з посиланням на джерело в збройних силах України.

Українська авіація завдала бомбово-ракетного удару по базам бойовиків в місті Суходольськ на Луганщині. Суходольськ – ключове  транзитне місто бойовиків та зброї з Російської федерації. 

Українська армія зайшла з танками в район селища Георгіївка за 3 км від в’їзду до Луганська. Про це повідомляють місцеві мешканці. За їхніми словами, військові знищили дві установки «Град», з яких бойовики обстрілювали аеропорт.

Сили АТО розширили контрольовану територію в районах аеропортів Донецька і Луганська і закріпилися на нових позиціях. За оперативною інформацією, в Донецьку і Луганську вже відстежується рух опору місцевих жителів проти терористів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів