Українські силовики готують контрзаходи проти бойовиків у Вуглегірську й Дебальцевому, – МВС (відео)

22:28 30 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: delo.ua

Заступник начальника Донецького обласного управління МВС Ілля Ківа повідомив у п’ятницю: «Вуглегірськ ми поки що тримаємо. Зараз готуємо контрзаходи, люди на позиціях, не треба панікувати».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Українські військовослужбовці наразі продовжують утримувати позиції у Вуглегірську й готуються до контрзаходів. Про це заявив сьогодні, 30 січня, в ефірі «5 каналу» заступник начальника Донецького обласного управління МВС Ілля Ківа, 

«Вуглегірськ ми поки що тримаємо. Зараз готуємо контрзаходи, люди на позиціях, не треба панікувати. Ситуація, однозначно, складна, але ситуація контрольована», – сказав він.

Правоохоронець також зауважив, що на своїх позиціях залишаються й українські військові та міліціонери у Дебальцевому.  «По Дебальцевому. Та ж ситуація. Вони прасують, прасують нас мінометами, вогнем, прасують нас «Градами», але Збройні Сили знаходяться на своїх позиціях, міліція знаходиться на своїх позиціях і ніхто, нікуди й нічого не готовий і не буде здавати», – додав Ківа, повідомлення якого передав у п’ятницю кореспондент агенції «Укрінформ».

Своєю чергою, втконувач обов’язків речника спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов повідомив сьогодні, 30 січня, в ефірі телеканалу «112 Україна», що в районі дебальцевського плацдарму відбувається передислокація сил і військ АТО. Дослівно ж він сказав:

«Відбувається певна передислокація сил і військ, що знаходяться на території дебальцевського плацдарму. Виконуються інші заходи, про які я не можу говорити, тому що це може перешкодити проведенню операції. Але робиться все для того, щоб забезпечити безпеку, в першу чергу, безпека наших військовослужбовців, які виконують завдання в зоні АТО, а по-друге, забезпечити стримування тих рубежів, тих опорних пунктів, де знаходиться наш особовий склад».

Про це повідомили в п’ятницю на сайті телеканалу «112 Україна», де перед цим інформували:

«У Генштабі відзначають, що ситуація в районі Вуглегірська Донецької області залишається складною. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» розповів спікер ГШ Владислав Селезньов.

«В районі Вуглегірська ситуація залишається вкрай напруженою. Навколо населеного пункту не вщухають бої, які почалися з учорашнього дня. Є відповідна комунікація з тими підрозділами, які виконують певні завдання», – зазначив він».

Про це також повідомили в п’ятницю на сайті телеканалу «112 Україна».

Як інформував «Щоденний Львів», волонтер Олексій Мочанов повідомив у п’ятницю, що оточені у Вуглегірську потребують негайної допомоги, а народний депутат і командир добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко – що у Вуглегірську – два повністю оточені терористами вогнища оборони, тому він не виключає, що батальйон «Донбас» визволятиме оточених військових у Вуглегірську, якщо командування не почне активних дій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів