Україні не потрібен режим припинення вогню, – підполковник

21:40 22 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda-team.ru

За словами Володимира Шилова, під час «режиму тиші» гине більше людей, аніж під час бойових дій.

Україні не потрібен режим припинення вогню, який не приносить бажаних результатів. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив підполковник міліції, командир 5-ї роти добровольчого полку «Дніпро-1» Володимир Шилов.

«Я взагалі-то вважаю, що Україні не потрібен режим припинення вогню, «режим тиші», вони не приносять бажаних результатів. Не приносять чому, тому що, як показала практика під час так званого перемир'я, гине більше, ніж під час бойових дій. Якщо одна із сторін не дотримується жодних зобов'язань, то навіщо його взагалі брати і навіщо забороняти ведення вогню власним військам. Кожна людина має право дане йому Богом, я не побоюся цього слова, на захист власного життя. А коли нам дали останню вказівку, що відповідь вогонь тільки з дозволу штабу АТЦ, а час на те, щоб зв'язатися зі штабом скільки піде», – Володимир Шилов. 

Крім того, за його словами, обмін полоненими вівся і без припинення вогню. «Якщо домовлялися, обмінювалися. У Мінських домовленостях говорилося про обмін полоненими всіх на всіх, а цього не відбувається. Я не володію повною інформацією, але я знаю, що наші полонені є у них в полоні і вони їх не віддають», – додав командир роти, повідомленні якого передає в середу телеканал «112 Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів