Україна надала ОБСЄ докази російського походження загарбників адмінбудівель на її сході

09:10 22 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nytimes.com

Як повідомляє «The New York Times», держдепартамент США визнав їх переконливими.

Газета «The New York Times» опублікувала фотографії загарбників адмінбудівель на сході нашої країни, передані минулого тижня українським урядом до Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Американське видання повідомляє також: 

«Українська сторона стверджує, що ці фотографії документально підтверджують – озброєні люди, які захопили урядові будіві в східній Україні, є російськими солдатами. Державний департамент США, який також констатував втручання Росії, вважає, що українські докази є переконливими. 

«Існує широка єдність в міжнародному співтоваристві про зв'язок між Росією і деякими з озброєних бойовиків у східній Україні, і на фотографії, представлені українцями минулого тижня лише ще більше підтверджують це», – заявила прес-секретар Держдепартаменту Джен Псакі.

Перша група фотографій показує російського бійця сил спеціального призначення з характерною бородою. Верхня ліва фотографія – з російсько-грузинської війни в 2008 році, а фото зліва – зроблене в Росії.

Дрібні кропи фотографій справа – зроблені впродовж останніх тижнів у Слов’янську і Краматорську. Ще чотири фотографій демонструють схожість обладнання (шоломів, масок, уніформ, рукавиць, тощо) «донецьких самооборонців» із російським спецназом. На одній із них– «зелений чоловічок» із Криму, на іншому – його брат-близнюк (а ймовірно – він сам) зі Слов’янська».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів