У прес-центрі АТО спростували заяву про підписання угоди щодо розмежувальних ліній на Донбасі (відео, оновлено)

23:59 11 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Коммерсантъ»

Прес-офіцер керівництва антитерористичною операцією Владислав Селезньов заявив наприкінці суботи: «Інформація щодо узгодженого розмежування сторін є передчасною та такою, що не відповідає дійсності. Документ не може вважатися підписаним, доки до нього висловлюються «особливі позиції».


Відео: tvrainru

Інтернет-видання «Українська правда» інформує наприкінці 11 жовтня в повідомленні «У прес-центрі АТО пояснили, що Україна нічого з ДНР не «розмежувала»:

«Інформація щодо узгодженого розмежування сторін є передчасною та такою, що не відповідає дійсності. Про це «Українській правді» повідомив речник прес-центру АТО Владислав Селезньов, коментуючи повідомлення про  те, що сторони контактної групи на Донбасі підписали документ про створення лінії розмежування між Україною і «ДНР».

«Інформація щодо узгодженого розмежування сторін є передчасною та такою, що не відповідає дійсності. Документ не може вважатися підписаним, доки до нього висловлюються «особливі позиції», – заявив Селезньов.

При цьому він наголосив: «Ми ні на крок не відходимо від Мінського протоколу і Меморандуму, і діємо виключно в їх рамках».

Як відомо, раніше з'явилася інформація про те, що підписано угоду про створення лінії розмежування між Україною і «ДНР». Раніше також про підписання подібної угоди повідомляв «очільник» ДНР Олександр Захарченко. За його словами, згідно з документом українські військові залишають собі кілька міст, серед яких Піски – передмістя Донецька, що знаходиться недалеко від аеропорту, поруч з яким тривають бої. У свою чергу в РНБО заяву Захарченка спростували».

Про це повідомляється наприкінці суботи на сайті інтернет-видання «Українська правда». Раніше на сайті інформаційної агенції УНІАН повідомлялося сьогодні, 11 жовтня, таке:

«Спікер АТО Владислав Селезньов підтвердив сьогодні, 11 жовтня, в ефірі російського телеканалу «Дождь» підписання угоди про створення лінії розмежування між Україною і «ДНР». «Так, насправді, такий документ підписаний. Є тристороння група, яка працює, і завданням якої є створення всіх необхідних умов для розмежування сторін, які беруть участь у конфлікті», – сказав спікер АТО.

При цьому він нагадав, що до складу цієї контактної групи входять представники України, Росії, а також моніторингова місія ОБСЄ. «В тому числі, учасниками процесу створення розмежувальної лінії є представники «ЛНР» і «ДНР». Відомо, що вчора проводилися відповідні переговори, підписано документ», – розповів Селезньов.

Про його деталі він нічого не повідомив. «Деталей документа я не знаю», – сказав Селезньов.

Повідомляючи про це в суботу, інформаційна агенція УНІАН додає: «Раніше про підписання цієї угоди повідомляв голова «ДНР» Олександр Захарченко. В РНБО України раніше цю заяву спростували». Натомість в п’ятницю УНІАН інформувала:

«РНБО називає брехнею та провокацією заяви лідерів терористичних угруповань «ДНР» та «ЛНР» про угоду з Києвом щодо «лінії розмежування» територій на Донбасі. Про це у коментарі УНІАН заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Усі заяви ватажків терористичних угруповань на сході України про начебто підписані домовленості з Києвом щодо розмежування в зоні АТО та здачі українцями низки населених пунктів є відвертою брехнею та провокацією», – наголосив Лисенко.

За його словами, Україна навіть не розглядає можливості такої передачі. Лисенко наголосив, що українські військові не залишили жодного містечка або села та продовжують надійно утримувати позиції, які займали з моменту оголошення припинення вогню.

Як повідомлялося, один з лідерів «ДНР» Олександр Захарченко заявив про підписання угоди з Києвом про «лінії розмежування» територій на Донбасі. «Ми підписали з Києвом угоду про лінії розмежування. Відповідно до неї, силовики залишають кілька міст, у тому числі Піски», – сказав Захарченко на конференції свого руху «Оплот».

У ефірі одного з російських телеканалів він додав, що угоду підписали ще увечері 9 жовтня. Про аналогічні переговори з українською владою заявляють і в «ЛНР».

Про це повідомлялося вчора, 10 жовтня, на сайті УНІАН.

Як інформував «Щоденний Львів», Президент України Петро Порошенко заявив у четвер на представленні голови ЛугОДА Геннадія Москаля представникам громад Луганщини: «Наступний тиждень буде визначальним. Нібито з росіянами ми про все домовились. Наскільки щирі ці домовленості, наступний тиждень покаже. Чи зможуть вони приборкати бандитів, котрі розстрілюють мирні села як по цей, так і по той бік лінії зіткнення, – чи ми росіянам у цьому допоможемо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів