«Нібито з росіянами ми про все домовились. Наскільки щирі ці домовленості – наступний тиждень покаже», – Президент

22:45 10 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: shatilin.com

Петро Порошенко заявив у четвер на представленні голови ЛугОДА Геннадія Москаля представникам громад Луганщини: «Наступний тиждень буде визначальним. Нібито з росіянами ми про все домовились. Наскільки щирі ці домовленості, наступний тиждень покаже. Чи зможуть вони приборкати бандитів, котрі розстрілюють мирні села як по цей, так і по той бік лінії зіткнення, – чи ми росіянам у цьому допоможемо».

Президент України Петро Порошенко виступив на представленні голови Луганської ОДА Геннадія Москаля представникам громад Луганщини з декількома доленосними для регіону ініціативами. «Наступний тиждень буде визначальним. Нібито з росіянами ми про все домовились. Наскільки щирі ці домовленості, наступний тиждень покаже. Чи зможуть вони приборкати бандитів, котрі розстрілюють мирні села як по цей, так і по той бік лінії зіткнення, – чи ми росіянам у цьому допоможемо», – заявив Президент.

Іншою тезою Порошенка було відновлення в повному обсязі української влади в тих населених пунктах, звідки втекли раніше обрані чи призначені керманичі. «У кожному селі, селищі, в кожному домі на звільненій українській території має бути українська влада. Прапор – це добре, але не головне. Україна – це є влада, яка ефективно вирішує проблеми громадян. І прошу підготувати мені проект законодавчого врегулювання цієї проблеми (відсутності влади в багатьох населених пунктах – ред.), щоб голова обласної державної адміністрації міг після обговорення на сході громади села, селища призначати людину, яка буде до виборів здійснювати – якщо хочете – пряме президентське правління. Адже влада має бути», – зазначив Петро Порошенко. 

Президент серед низки інших ініціатив підтримав пропозицію Геннадія Москаля відновити роботу Сєверодонецького аеропорту, який нині належить «Укртрансгазу», а також запропонував створити й розмістити в районі так званого Трикутника (Сєверодонецьк-Лисичанськ-Рубіжне) нового військового формування – Сєверодонецької бригади. Про це повідомив сьогодні, 10 жовтня, кореспондент агенції «Укрінформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів