У Василькові все ще блокують 33 автобуси зі силовиками (доповнено відеосюжетом)

16:28 6 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Активісти вперто стоять біля воріт військового коледжу «живим ланцюгом».


Відео: Андрій Дзиндзя

«Newsru.ua» інформує сьогодні, 6 грудня, в повідомленні «Мітингувальники блокують базу «Беркута» у Василькові»:

«У Василькові близько години тому особовий склад Тигру намагалися вивезти з учбового центру ВПС, де їх заблокували мешканці.  Про це в ефірі Громадського ТБ повідомив один з активістів.

«Годину тому весь особовий склад близько 800 людей завантажили обладунки і направилась до центрального КПП, вийшов командир. Вели перемовини», – розповів активіст.

«Полковник просив, щоб розблокували виїзд, бо вони нібито хочуть здати обладунки. Громада відмовилася випускати і запропонувала своїми силами на машинах перевезти ті обладунки у місце призначення», – додав він.

Активіст додав, що частину наразі блокують близько 200 людей, багато з них на автах.

Як повідомлялося раніше, автомобілісти пікетували базу «Беркута» на Червонозоряному проспекті в Києві. «Тримаємо оборону військової частини на території Авіаційного коледжу в Василькові – саме тут 33 автобуса зі спецвійськами, які повинні були вирушити на Майдан. Ми живим ланцюгом заблокували виїзд – і не випускаємо автобуси», – повідомив один з місцевих жителів. 

Своєю чергою, «Голос Столиці» інформує в п’ятницю в повідомленні «Стали відомі ексклюзивні подробиці блокування внутрішніх військ у Василькові»:

«Всього зараз заблоковані на території училища 730 осіб, повідомив нардеп Андрій Павловський в прямому ефірі радіо «Голос Столиці». Жителі Василькова вже кілька днів блокують виїзд до Києва полку внутрішніх військ «Тигр».

Васильківці стоять живим ланцюгом біля воріт військового училища. Автобуси з кримськими номерами прибули в училище вранці в середу.

«Командири підрозділів обіцяють перед камерами ЗМІ гарантувати, що військові направляються в місця постійної дислокації і у них немає команди їхати до столиці розганяти Майдан, але жителі цьому не вірять», – повідомив у прямому ефірі радіо «Голос Столиці» народний депутат Андрій Павловський (фракція Батьківщина).

За словами депутата, ситуація дуже напружена. На місце приїхали народні депутати Арсеній Яценюк та Дмитро Андрієвський. Зараз вони розмовляють з командирами частин. Військові показують автобуси і кажуть, що солдати не озброєні і налаштовані мирно по відношенню до мітингувальників евромайдану.

«Всього зараз заблоковані на території училища 730 чоловік. У пікеті стоять близько двох сотень людей, жінки і чоловіки старшого віку, люди налаштовані радикально і йти не збираються», – додав депутат Андрій Павловський».

Натомість «ТСН.ua» повідомляв сьогодні, 6 грудня, в сюжеті теленовин «У Василькові активісти більше доби блокують 750 військових в Авіаційному коледжі»:

«З'явилася інформація, що ще стільки ж військових перебувають на іншій базі, її ще доведеться шукати. На Київщині у місті Василькові 750 військових більше доби заблоковані активістами Євромайдану на базі Авіаційного коледжу.

Зараз там перебуває близько 300 васильківців, 40 машин блокують обидва виїзди з коледжу. Активісти передають, що зараз там спокійно, і на Київ ніхто поки що не збирається. Але вони готові зупиняти колону будь-коли.

«Всю ніч наші активісти трималися тут, поставили діжки, грілися, люди приносили каву, теплі речі. Ми вистояли і сьогодні знову тут, щоб не допустити, щоб спецпідрозділи били наших дітей. Ми будемо стояти до кінця», - запевнив активіст Ігор Гаврилюк.

Також з'явилася інформація, що ще стільки ж військових перебувають на іншій базі, її ще доведеться шукати.

Свідки кажуть, що зброї у вояків немає, проте мають всі засоби спецпризначення, на кшталт кийків та газу.

«Але я думаю, що в душі й хлопці строкових служб цього не хочуть, і це буде злочинець номер один, якщо він оцих дітей буде кидати в м'ясорубку, криваву баню, яку вони хочуть влаштувати українському народу», - заявив нардеп В'ячеслав Кириленко.

Нагадаємо, що автомобілісти збираються під Києвом, щоб стримувати десятки автобусів з «Беркутом». Жителі Василькова тримали облогу всю ніч».

«Щоденний Львів» інформував про події у Василькові у повідомленнях «У Василькові заблокували автобуси із «Беркутом», «Півсотні активістів блокують 30 автобусів «Беркуту» (доповнено відеосюжетами)», «Активісти блокують у Василькові полк «Тигр» із Криму (доповнено)», «Автомобілісти з Києва теж блокують 730 спецназівців у Василькові (доповнено відеосюжетами)», «Блокування 38 автобусів зі силовиками триває (доповнено відеосюжетами)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів