Півсотні активістів блокують 30 автобусів «Беркуту» (доповнено відеосюжетами)

22:44 4 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Їх не випускають з території коледжу Національного авіаційного університету у Василькові на Київщині.


Відео: Sгор Гаврилюк

Агенція «Українські Національні Новини» інформує сьогодні, 4 грудня, в повідомленні «Протестувальники у Василькові заблокували військовий коледж з правоохоронцями»

«Наразі у м. Васильків Київської області заблоковано всі виїзди з території Васильківського коледжу Національного авіаційного університету, де за твердженням очевидців, перебувають близько 15 автобусів з правоохоронцями спецпідрозділів МВС, повідомляє УНН. Наразі виїзди блокують близько півсотні людей та декілька десятків автомобілів.

Сьогодні близько 12 дня мешканці міста зафіксували на відео як територію навчального закладу заїхали 15 автобусів та вантажні автомобілі. Представники адміністрації коледжу відмовилися пояснити ситуацію, посилаючись на «відсутність повноважень для цього».

Своєю чернрю, «Радіо Свобода» інформує в середу в повідомленні «У Василькові місцеві жителі заблокували коледж, куди, за їхніми словами, звезли бійців МВС»:

«У Василькові, що на Київщині, кілька сотень осіб блокують виїзди з коледжу Національного авіаційного универсітету МОНУ. Як розповіла Радіо Свобода депутат Київської обласної ради від ВО «Свобода» Любов Соцька, блокування почалося після того, як місцеві жителі побачили, що у двір коледжу заїхали автобуси з бійцями спецпідрозділу МВС.

За даними Соцької, присутні нарахували 21 автобус. Наразі всі виїзди заблоковані автомобілями васильківців.

У МВС цю інформацію поки не коментували».

Натомість «iPress.ua» інформує сьогодні, 4 грудня, в повідомленні «Активісти заблокували виїзд колоні «Беркута» з передмістя до Києва. У Василькові – близько 1,5 тис беркутівців»:

Команди на виїзд до столиці очікує 30 автобусів з «Беркутом», стягнутих з різних регіонів України, в передмісті Києва, Василькові.

Біля воріт військового училища у Василькові, перегороджуючи шлях правоохоронцям, стоять місцеві жителі, які створюють живий ланцюг, щоб не випустити автобуси. Всі автобуси, з кримськими номерами і табличками з написом «МВС», прибули до військового училища вранці в середу.

Частина автобусів відразу виїхала в напрямку столиці. За словами активістів, що мають у військовій частині друзів, зараз черги на виїзд очікують близько 1,5 тис беркутівців. 

Нагадаємо, що МВС повідомляло про залучення військовослужбовців задля дотримання правопорядку.

«Станом на 10 ранку 2 грудня для забезпечення громадського порядку у Києві залучено близько однієї тисячі військовослужбовців внутрішніх військ, які несуть службу поблизу адміністративних будівель органів державної влади», - йдеться у повідомленні, оприлюдненому на на сайті МВС.

Повідомляється, що додаткові сили внутрішніх військ залучать гідно із розпорядженням Глави МВС Віталія Захарченка «у зв’язку із масштабними акціями протесту в столиці для забезпечення громадського порядку у місті Києві» будуть залучені додаткові сили».

А о 13:46 у середу «lb.ua» інформував у повідомленні «З Одеської траси в Київ рухається колона силовиків» (цитуємо у перекладі інтернет-видання «Gazeta.ua»)

«Колона з 20 мікроавтобусів, 10 міліцейських автомобілів і 5 великих туристичних автобусів рухається через Васильків з боку Одеської траси в Київ. На лобовому склі мікроавтобусів «Богдан» значиться буква «К», на легкових машинах написано «міліція», туристичні автобуси – без будь-якоїпізнавальної символіки. Близько 12.00 вона попрямувала до Василькова».

Як повідомляв «Щоденний Львів», київський Євромайдан зносив кримський «Беркут», після чого до Києва перевели з Криму ще й полк спецпризначення «Тигр», але у Василькові заблокували автобуси із «Беркутом».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів