У районі Донецька розгорнуто «зведену бригаду» російсько-терористичних військ, – «ІС» (відео)

09:05 29 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 10top.com.ua

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у середу: «За минулу добу режим припинення вогню був порушений російсько-терористичними військами близько 30 разів».


Відео: Військове телебачення України

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 29 жовтня, такі її оперативні дані:

«За минулу добу режим припинення вогню був порушений російсько-терористичними військами близько 30 разів. Найбільш активно терористи діяли на Донецькому і Дебальцевському напрямках – 11 і дев’ять обстрілів відповідно. 

Шість раз були обстріляні українські позиції в аеропорту в Донецьку, чотири рази завдавалися вогневі удари по опорному пункту поблизу Чорнухиного, тричі відкривався вогонь по позиціях сил АТО в околицях Павлополя.  Також зафіксовані обстріли українських військ в районі н.п. Нікішине, Малоорлівка, Миколаївка, Гранітне, Майорське, Міус, Золоте, Гнутове. 

У районі Донецька (північний і північно-західний райони міста) розгорнуто «зведену бригаду» російсько-терористичних військ.Основа «бригади» – доукомплектований батальйон «Оплот» і кілька дрібних терористичних груп.

«Бригада» оснащена кількома десятками одиниць бронетехніки і до 30 одиниць артсистем. Відзначені випадки проникнення диверсійно-розвідувальних груп терористів в райони, контрольовані українськими військами, за окружною дорогою Донецька. 

Також у Донецьку зафіксовані мобільні групи російських військ, які діють без взаємодії з терористичними угрупованнями. «Координуючий центр» російських ДРГ (диверсійно--розвідувальних груп. – «ЩЛ») знаходиться на східній околиці Донецька. Раніше відзначалася перекидання в цей район командно-штабних машин (КШМ) військ РФ з району Тореза. 

Зафіксовано перекидання бронегрупи російсько-терористичних військ через район Саур-Могили за напрямом н.п. Тельманово. Бронегруппа включає до 20 одиниць бронетехніки, включаючи 5-6 танків. 

На Старогнатівському плацдармі відзначається активність військ противника на флангах (н.п. Гранітне, Новотроїцьке). За попередніми даними, йдеться про розвідку боєм. 

У смузі Стаханов-Слов'яносербськ відзначається концентрація військ противника. Значна частина підрозділів – російські військовослужбовці, переодягнені в місцевих «ополченців». Зафіксовано близько 40 од. артилерії, включаючи реактивну (РСЗВ). 

У районі Маріуполя відзначається активність противника у напрямку до трасі Н20. Зафіксовано висування з району Новоазовська батальйонної тактичної групи російсько-терористичних військ. Основа БТГ – російські найманці («кадировци», осетини, «козаки») та місцеві терористи з «ДНР» і «ЛНР»

Дмитро Тимчук повідомив це в середу на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-центрі АТО розповіли сьогодні, 29 жовтня:

Оперативна інформація на 07:15.

Вночі на Луганщині обстрілів позицій сил АТО не було. В той же час бойовики двічі обстріляли наші підрозділи в Донецькому аеропорту, а також в районі населених пунктів Міус, Чернухіно та Нікішино. За ніч втрат серед українських військовослужбовців немає.

На півдні зони антитерористичної операції ситуація залишається динамічною. Бойовики продовжують обстрілювати наші позиції, зокрема в районі Черненко. Сили АТО завдають удари у відповідь якщо у зоні ураження немає мирних мешканців.

Про це повідомляється в середу на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів