У «Правому секторі» запевняють, що не він штурмував Верховну Раду

10:26 28 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Оксана Коваленко / pravda.com.ua

Один із його керівників у Києві, Ігор Мазур, вбачає у вчорашній провокації руку Кремля.

Керівники «Правий сектору» заявляють, що не мають ніякого відношення до вчорашньої акції під стінами Верховної Ради. Про це розповів кореспонденту «Еспресо.TV» один з керівників «Правого сектору» в Києві Ігор Мазур.

За його словами, люди, які пікетували вчора ввечері будівлю Верховної Ради, не є членами «Правого сектору». Він аргументував це тим, що бійці їхньої організації носять на руках червоно-чорні пов’язки, а в провокаторів, які були вчора під Радою, не було пов’язок і вони ховали обличчя.

Як зазначив Мазур, у вчорашній провокації він вбачає руку Кремля, оскільки саме російські ЗМІ найбільш оперативно і детально висвітлювали цей інцидент. Проте він визнав, що і в «Правому секторі» є некеровані угрупування, які відмовляються підкорятися вказівкам керівників.

Наразі під Верховною Радою зібралося близько 500 людей. Серед них є як люди в камуфляжі, так і звичайні активісти. Представники «Правого сектору» пообіцяли, що сьогоднішня акція буде мирною.

Вхід до будівлі наразі охороняють бійці самооборони Майдану. 

Як повідомляв «Щоденний Львів», вчора пікетували Верховною Раду, вимагаючи відставки керівника МВС Арсена Авакова, згодом перенесли пікет на сьогодні, тим часом СБУ знешкодила в Києві 40 провокаторів, які маскувалися в майданівців, зокрема у них були сорок армійських касок, схожих на ті, що використовували протестувальники проти режиму Януковича.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів