У Мінську вкотре домовилися про повне припинення вогню на Донбасі (+відео)

20:30 29 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: wartime.org.ua

У Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України узгодили повне припинення вогню на Донбасі з 30 квітня.

«Тристороння контактна група домовилася в Мінську про припинення вогню на Донбасі. З цією ініціативою виступила Україна», – повідомив сьогодні, 29 квітня, повідомив журналістам спецпредставник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Мартін Сайдік. За його словами, «підтримку отримала ідея повного припинення вогню, особливо у зв'язку з наступаючою Пасхою і травневими святами».

Сайдик також озвучив заяву контактної групи з цього приводу: «Домовлено, що відповідні розпорядження про повне дотримання режиму припинення вогню будуть доведені до всіх відповідальних осіб на місцях. Також підтверджено, що будуть зроблені необхідні кроки з метою гарантування безпеки спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ».

Контактна група буде відслідковувати дотримання цього рішення і зробить необхідні кроки, включаючи проведення негайних взаємних консультацій в разі його недотримання. В її заяві також зазначено: «У зв'язку з вищезаявленим, Тристороння контактна група звертається до спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, щоб вона вказувала у своїх звітах відповідальних за конкретні порушення режиму припинення вогню, якщо такі випадки будуть мати місце».

Про це повідомили сьогодні, 29 квітня, в білоруській інформаційній агенції «БелТА».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів